Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Održana završna konferencija IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja

        18.03.2014.         2106 pogleda
Održana završna konferencija IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je završna konferencija projekta „Menadžeri lokalnog razvoja - pokrenimo znanje". Nositelj projekta je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, Petrinjska razvojna agencija PETRA i Pučko otvoreno učilište Algebra. Projekt je počeo krajem rujna 2012. godine i provodit će se do kraja ožujka 2014.

U sklopu projekta održane su edukacije za nezaposlene osobe, a ukupno su bile obuhvaćene 54 osobe s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije.

Cilj projekta je bio kroz 18 mjeseci doprinijeti većoj zapošljivosti i zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji na način da im se omogući uključivanje u lokalni razvoj. Projektom je razvijen program za obuku menadžera lokalnog razvoja, te su osposobljene ukupno 54 osobe za tu funkciju kroz opsežnu teorijsku obuku. Ono po čemu je ovaj program poseban na razni Hrvatske je činjenica da je  polaznicima bilo omogućeno da steknu praktično iskustvo u upravljanju lokalnim razvojem u jedinicama lokalne samouprave, odnosno u općinama i gradovima. Više o projektu saznajte na web stranici www.ipa4-ldm.eu.

Polaznike i goste Pozdravne govore održali su Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, načelnici općina, direktor Poduzetničkog inkubatora Igor Andrović i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Natalija Havidić koja je ujedno napravila i kratki uvod u projekt.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo