Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sopje

  vpž           10.05.2010.         1841 pogleda
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sopje

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sopje nazočne je pozdravio načelnik Općine Sopje Josip Granjaš koje je u uvodu govorio o aktivnostima u posljednje četiri godine kada se mnogo učinilo za boljitak općine.

Podcrtao je izgradnju vodovodne mreže u duljini od 27 km, sanaciju divljih odlagališta u iznosu od 5.700.000,00 kuna, izgradnju plinske mreže u duljini od 12 km, ali i najavio buduće projekte, dovršetak vodovodne i plinske mreže, otvaranje Turističkog ureda. Svečanoj sjednici koja je održana u povodu Dana sv. Florijana, inače, zaštitnika Sopja, održana je u prostorima DVD-a u Sopju uz nazočnost i gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca; načelnice općine Suhopolje - Zlate Šljivac; Čađavice - Mirka Rončevića; Crnca - Mate Damjana; Nove Bukovice - Tomislava Žagara; Marka Teskere izaslanika gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina; Nenada Križića predsjednika HVIDR-e Virovitičko-podravske županije,...

U ime gradonačelnika i načelnika, nazočnima se obratio gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, a cijenjene uzvanike pozdravio je i zamjenik župana Zdravko Dijaković.

Župan Tomislav Tolušić naglasio je da usprkos tome što je Općina Sopje jedna od manjih u Virovitičko-podravskoj županiji, ima velike potencijale razvoja. Od turističkih potencijala rijeke Drave, do razvoja poljoprivrede kroz Pilot projekt navodnjavanja Kapinci - Vaška. Naglasio je da će se završetkom tog projekta promijeniti život na području Općine Sopje jer će se ponuditi svima onima koji se bave poljoprivredom mogućnost veće zarade s visokodohodovnim kulturama uz naglasak da se uskoro očekuje potpis ugovora sa Svjetskom bankom u vezi navedenom projekta čime on ulazi u novu fazu.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, podcrtao je odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom i svim Jedinicama lokalne i regionalne samouprave s područja naše županije. Naglasio je kako će Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i nadalje prepoznavati dobre projekte kakvih je u Virovitičko-podravskoj županiji mnogo, istaknuvši da je na području VPŽ-a u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvareno 80 projekata ukupne vrijednosti oko 150.000.000,00 kuna. Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je kako će se zalagati za opstanak općina, jer, naglasio je, kako su upravo općine, kao što je i Sopje, poznavajući problematiku pojedinog područja, nositelj razvitka i da je upravo zbog toga izgrađeno mnogo novih vodovodnih mreža, da je mnogo učinjeno na zaštiti okoliša, razvoju turizma i svega onoga što je doprinijelo razvitku pojedinog prostora, u ovom slučaju Sopja. Osim toga, zahvalio se je na potpori Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u ostvarivanju mnogobrojnih projekata ne samo na području Sopja već i cijele Virovitičko-podravske županije. Istodobno je naglasio kako se timskim i zajedničkim radom može mnogo napraviti, te je stoga, zahvalio na odličnoj suradnji i koalicijskim partnerima s kojima je Hrvatska demokratska zajednica na vlasti u Općini Sopje.

Na kraju svečanosti, uručena su priznanja Općine Sopje. Srebrnu plaketu za osobiti doprinos i aktivnosti u radu društvenih organizacija na području Općine Sopje dobio je NK Standard iz Nove Šarovke. Srebrnu plaketu za osobiti doprinos na razvoju gospodarstva i poljoprivrede na području Općine Sopje dobio je zamjenik župana VPŽ Zdravko Dijaković. Zlatnu plaketu za osobiti doprinos i zalaganje na razvoju i napretku Općine Sopje dobio je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. Zlatnu plaketu također, dobio je i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo za osobiti doprinos na zaštiti okoliša na području Općine Sopje. Svečani grb Općine Sopje, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, za osobiti doprinos i zalaganje na sveukupnom razvoju i napretku Općine Sopje dobio je saborski zastupnik Josip Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dr. evil
11.5.2010. 16:17
Kak su rekli neki, na slici nedostaje Bambo i evo kandidata za Poslovnu akademiju Remetinec. doći će oni na red!
Pero
11.5.2010. 13:48
Istra i Zagreb su najrazvijeniji, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska najzaostaliji, a Osijek najnerazvijeniji od svih većih gradova.

Ispada da je a to se vidi i osjeti:
Virovitičko-podravska je najzaostalija županija u RH.
Grad Slatina je najsiromašniji u Županiji i jedan od najsiromašnijih u državi.
Općina Sopje je najsiromašnija općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja je ponavljam najsiromašnija u državi.

Sa svim ovim novcem nemogu si ni pošteno rit obrisat jer taj novac općina nije vidjela, radovi su višestruko preplaćeni, nedovršeni i neplaćeni, račun im je povremeno blokiran, zemlju su pokupili mutikaše i ne plaćaju ju, gospodarstva nema a ako netko i pokuša nešto raditi osuđen je na hod po trnju jer naćelnik je nesposoban i samo se uzdaje u svog kuma Bambu i velikog vođu Jopu a Kiro kako nije ministar više ne dolazi u Sopje a prije je zna praviti sprdnje u selu zajedno sa Jopom.

Bitno da si međusobno dijele priznanja za ništa.
Svi projekti koje gore spominju su stari nekoliko načelnika unazad...
limun
10.5.2010. 12:00
Koliko posto Proračuna ova Općina troši na svoje plaće ???
Skoro 80 % , po novim odredbama zakona o financiranju lokalne samouprave (25 %) ova općina je bivša.


Još iz kategorije Aktualnosti