Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Održana Skupština tvrtke PLIN VTC – unatoč najavama cijena plina u idućem kvartalu neće rasti

  Virovitica.hr           21.10.2010.         1969 pogleda
Održana Skupština tvrtke PLIN VTC – unatoč najavama cijena plina u idućem kvartalu neće rasti

Sukladno Ugovoru o podjeli s preuzimanjem sklopljenom između VIRKOM-a d.o.o. i PLIN-a VTC d.o.o., tvrtka PLIN VTC d.o.o. započinje s poslovanjem 01.05.2009. godine, i uzevši sve tehničke, ekonomske i financijske pokazatelje, uspješno završava svoju prvu godinu poslovanja s dobiti.

Tarifna stavka za distribuciju i opskrbu, koja u ukupnoj cijeni plina čini dio iz kojeg se održavaju plinske mreže i poboljšava nivo usluge opskrbe plinom, se nije uvećavala od 1999. godine, dok s druge strane pratimo stalan porast troškova održavanja plinskih mreža, moramo istaknuti da se kvaliteta opskrbe i distribucije prirodnog plina na našem distribucijskom području nije smanjivala već poboljšavala. To najbolje dokazuju rezultati ispitivanja propusnosti plinske mreže na području grada Virovitice, koji kažu da su gubitci u plinskoj mreži svedeni na manje od 3%, što je vrlo važan podatak za naše poslovanje, ali još važniji što se tiče opće sigurnosti građana i imovine rekao je između ostalog direktor tvrtke Zvonko Kožnjak.

Da bi održali takav pozitivan trend i nastavili s poslovanjem sukladno izmjenama Pravilnika o organizaciji tržišta prirodnog plina, neophodno je i dalje investirati u opremu za održavanje i mjerno redukcijske stanice. U prvoj polovici godine je samo u telemetrijske stanice i sustav nominacije uloženo 250.000 kn, s tim da po planu do kraja 2010. godine trebamo završiti s opremom dispečerskog centra rekao je na kraju Kožnjak i najavio da se unatoč najavama da će cijena plina za kućanstva skočiti i do 20% to na sreću ipak do sada nije dogodilo te će cijena i u idućem kvartalu ostati na sadašnjoj razini.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo