Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Aktualnosti

Održana radionica "Zakonske obveze udruga"

  S.O.S. Virovitica           29.06.2016.         1085 pogleda
Održana radionica  "Zakonske obveze udruga"

U prostorijama Gradskog Društva Crvenog Križa Slatina u utorak 28.lipnja održana je radionica pod nazivom ''Zakonske obveze udruga'' organizirana u sklopu programa e-misija*, a koju je vodila djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Svrha i namjera radionice bila je upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva sa zakonskim obvezama i informacijama vezanim uz djelovanje i rad organizacija civilnog društva. Novim zakonskim odredbama novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija precizno su definirane obveze udruga, kao i posljedice nepridržavanja istih u pravnom i financijskom smislu. Tijekom radionice prolazilo se kroz odredbe Zakona kojih se udruge moraju pridržavati u svom radu, izvješća koja moraju sastavljati i propise koje moraju poštivati a koji su regulirani novim zakonskim odredbama.

Uputama i naputcima, predstavnicima organizacija civilnog društva predočeno je i kada to udruga postaje porezni obveznik, što se sve smatra gospodarskom djelatnosti udruge, koje su obveze udruga koje vode dvojno knjigovodstvo sukladno zakonu i pravilnicima, kako se popisuje imovina i mnoštvo korisnih informacija. Interaktivna radionica poslužila je svim sudionicima koji su nastojali saznati ili razjasniti nejasnoće vezane za pravilan rad udruge

*Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti