Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Turizam

Održana prezentacija Javno predstavljanje bespovratnih financijskih potpora Ministarstva turizma

  vpž           26.04.2010.         1027 pogleda
Održana prezentacija Javno predstavljanje bespovratnih financijskih potpora Ministarstva turizma

Uz nazočnost župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, njegovih zamjenika Zdravka Dijakovića i Zvonimira Koića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo te ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove u Ministarstvu turizma Tomislav Vukovec, predstavili su Javne pozive Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih financijskih potpora razvojnim turističkim projektima, a čiji je rok za prijavu najkasnije do 31. svibnja 2010. godine.

Uz naglasak da se želi razvijati kontinentalni turizam i da se zbog svega toga ulažu znatna sredstva na području kontinentalne Hrvatske predstavljeni su: Program dodjele bespovratnih sredstava turističkim projektima i projektima koji imaju utjecaj na podizanje kvalitete turističke ponude kojima su prethodno odobrena sredstva iz predpristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova; Program obrazovanja i obuke kadrova u turizmu „Promocija zanimanja“; Program poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma u 2010. godini; Program unapređenja kvalitete ugostiteljske industrije u 2010. godini; Program poticanja zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim područjima „Baština u turizmu“; Program poticanja izrade i plasmana suvenira „Izvorni suvenir“; Program poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu „Zelena brazda“; Program dodjele bespovratnih sredstava manifestacijama i drugim promotivnim aktivnostima u funkciji razvoja turizma; Program poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu u 2010. godini ''Turizam bez zapreka''. program kreditiranja seoskog turizma „Razvoj turizma na selu“.

Istaknuo je da se radi o iznimno povoljnim kreditnim linijama za razvoj turizma na selu. Dodatne informacije mogu se dobiti i u Ministarstvu turizma, a cjelokupni tekstovi navedenih programa i javnih poziva mogu se pronaći na službenim Internet stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr), Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr u rubrici Natječaji), a zainteresirani se u vezi navedenog mogu javiti i u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravidra.hr) i u Turističku zajednicu Virovitičko-podravske županije (www.tzvpz.hr). Prezentaciji programa i javnih poziva nazočili su i predstavnici Turističkih zajednica i ureda s područja Virovitičko-podravske županije, HGH Županijske komore Virovitica, Upravnih odjela Virovitičko-podravske županije. Potom je državni tajnik Ivo Mujo u pratnji zamjenika župana Zdravka Dijakovića i Zvonimira Koića te direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić obišao ugostiteljski praktikum u Srednjoj školi Pitomača, Turistički ured u Pitomači, prijelaz preko Drave kod Križnice, OPG Kufner u Lukavcu i Lovački dom u Bakiću.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam