Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Politika

Održana Konstituirajuća sjednica Savjeta za za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije

  sdp-vpž           06.07.2012.         2777 pogleda
Održana Konstituirajuća sjednica Savjeta za za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije

U Virovitici je u četvrtak 5. srpnja održana konstituirajuća sjednica Savjeta za gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije na kojoj je za predsjednika izabran Slobodan Perić iz Slatine.

Savjet je osnovan kao stručno savjetodavno tijelo SDP-a Virovitičko-podravske županije i čine ga osobe iz gospodarskog života iz cijele Županije, a u svom radu će imati podršku Središnjeg savjeta i Savjeta za gospodarstvo SDPH. 

Obzirom na teško stanje gospodarstva u županiji i pripadajućim Općinama i Gradovima,te veliku stopu nezaposlenosti, teme iz područja gospodarstva moraju postati jedne od ključnih tema, jer svako sačuvano ili novo otvoreno radno mjesto u ovakvom gospodarskom okruženju morat će se višestruko vrednovati. 

Na sjednici su utvrđene osnovne postavke gospodarskog programa, plan rada i smjernice djelovanja za naredno razdoblje. 

Uz postojeću prerađivačku industriju koju po svaku cijenu treba sačuvati,savjet vidi velike mogućnosti u energetskom sektoru (obnovljivi izvori),ruralnom turizmu,obrtu, malom i srednjem poduzetništvu, te korištenju sredstava iz EU fondova.

To će ujedno i biti fokus djelovanja savjeta u narednom razdoblju.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Feral
8.7.2012. 12:02
Savjet za gospodarstvo ?
Koga ili čega ?
Plan vam je savjetovati vlast, županiju , gradove, općine ili poduzetnike ?
Tko je sve u savjetu, koga mislite savjetovati te kako to planirate realizirati ?
crna ruka
7.7.2012. 19:56
Po pisanju fortitude vobrado je nekakav crkvenjak. Sad je jasan hadezeovski način pisanja. A možda je i pedofil?
vobrado
7.7.2012. 13:21
Ova vlast je fenomenalna jer je izabrana na legalnim demokratskim izborima, kao i one vlasti od 1989. pa nadalje. Dakle, narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje i to je to. Prema tome, ova vlast radi za narod u ime naroda! Tako je kako je! Istina, malo ironično, ali istinito!
zagreb
7.7.2012. 12:57
E moj"jerko"u gradu virovitici i županiji je izvučeno iz naših džepova desetak milijardi bez lokalnih općinica koje su potrošile bar još 5 milijardi kuna a to je vrijednost tridesetak firmi sa 300 zaposlenih .Da smo samo to pametno koristili gdje bi nam bio kraj, Sve su to lopovi uzeli sebi svojim obiteljima a za narod nitko ne brine.Jesmo li ljdi , jesmo li vjernici i dokle će vlast biti ovakva?Ovakvoj vlasti je davno bilo mjesto u zatvoru,
jerko
7.7.2012. 10:27
I šta sada, održana konstituirajuca sjednica i to je to?! Koji su prijedlozi, ideje, sto napraviti za poboljšanje gosp. situacije? To nam recite gospodo, svi znamo da je situacija loša, zbog toga se niste morali sastajati... Nacionalna politika mijenja stanje gospodarstva a ne lokalna ili regionalna sa svojim skromnim proracunima.
fitilj
7.7.2012. 10:08
kolega fortitude svakako da je došlo vrijemeda se prazne vreće počnu puniti iz džepova onih koji su je opljačkali i koji već dvadeset i dvije godine prave rupe i kradu novac iz te vreća koje su pošteni i radišni građani i građanke punili.

Krajnje je vrijeme da se zavrnu pipe i muzilice s kojih politička oligarhija, banda lopovska i debilni trutovi iz Banskih dvora i s Markovog trga 22 godine isisavaju novac, a da pri tome nisu napravili ništo što bi vrijedilo i pišljive lipe iz kase koju puni radnička i proizvođačka klasa.

Zato mislim da treba razmišljati o izlasku na ulicu!
fortitude
7.7.2012. 8:48
e moj presvijetli vobrado, ukinut će, naravno, jer smo dvadeset godina šakom i kapom dijelili radničku (proizvođačku) zaradu svima samo ne tim radnicima. Jasno,sustav je takav stotinama godina ali nemoguće i nehumano je da onaj koji proizvodi i stvara dodanu vrijednost i za birokraciju, javnu i državnu, ne dobiva regres a o božićnici da ne govorimo, ne dobiva cipelarinu, dar za djecu.....a svi drugi korisnici državnog proračuna uz plaću već prvoga u mjesecu i sve te blagodati. ne kažem da vladajući rade sve kako treba ali iz prazne vreće neće skoro biti "karamela" - osim na dug, kako smo do sada živjeli.
vobrado
7.7.2012. 2:28
Narvno, socijaldemokrati brinu za dobrobit radničke klase: PDV 25%, fiksne naknade, ukinuće božićnice, regresa, putnih troškova, daljnje zaduživanje na unutarnjem i vanjskom tržištu, kadroviranje po političkoj podobnosti, itd. Sve su to dostignuća ove vlade u ovih 6 mjeseci. Kako li će biti nakon 4 godine?
branitelji
6.7.2012. 20:47
Šta če im uz živog Radimira savjeti za gospodarstvo po selima?


Još iz kategorije Politika