Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  Gospodarstvo

Održana Edukacija o rješavanju imovinsko-pravnih poslova na poljoprivrednim zemljištima

  vpž           28.09.2009.         1973 pogleda
Održana Edukacija o rješavanju imovinsko-pravnih poslova na poljoprivrednim zemljištima

SLATINA - U suradnji s Uredom za poljoprivredno zemljište Virovitičko-podravske županije, u Slatini je održana Edukacija o rješavanju imovinsko-pravnih poslova na poljoprivrednim zemljištima.

Cilj edukacije je bio obuka provoditelja poljoprivredno-zemljišne politike te poljoprivrednika i vlasnika poljoprivrednog zemljišta o djelatnostima i nadležnostima buduće Agencije za poljoprivredno zemljište i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na poljoprivrednom zemljištu u postupcima okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Okrupnjavanju poljoprivrednog posjeda i Agencija za poljoprivredno zemljište govorila je Ana Budanko-Penavić, voditeljica projekta, izloživši u uvodu prezentaciju o djelatnostima i nadležnostima buduće Agencije za poljoprivredno zemljište, okrupnjavanju poljoprivrednog zemljišta te rezultatima provedbe pilot projekata okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta uz poseban osvrt na postupak prodaje i zakupa privatnog poljoprivrednog zemljišta koji je uređen Zakonom o poljoprivrednom zemljištu (NN 152/08).

O Pregledu stanja zemljišnih knjiga na području Općinskog suda u Slatini govorila je Marica Bićanić, predsjednica Općinskog suda u Slatini. Iznijela je pregled stanja zemljišnih knjiga na području Općinskog suda u Slatini, statistiku glavnih knjiga Općinskog suda u Slatini te problematiku i nastojanja zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Slatini vezano uz tržište privatnim poljoprivrednim zemljištem.

O Zemljišnim knjigama i katastru govorio je Damir Kontrec, zamjenik predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, prezentiravši razliku između zemljišne knjige i katastra, sastava zemljišne knjige, zemljišnoknjižne upise, pokretanje zemljišnoknjižnog postupka te materijalne i procesne pretpostavke za upis u zemljišnu knjigu. O Rješavanju imovinsko-pravnih poslova putem sklapanja ugovora govorila je Zinka Bulka, predsjednica Općinskog suda u Vrbovcu.

U prezentaciji je obuhvatila ugovore o prodaji, zamjeni, darovanju, dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, prava i obveze ugovornih strana i što je sve potrebno učiniti da bi se ugovori proveli u zemljišnoj knjizi. Istodobno, o Rješavanju imovinsko-pravnih poslova kroz pojedinačni ZK ispravni postupak govorila je Ana Marija Končić, voditeljica gruntovnice u Općinskom sudu u Sesvetama, izloživši pritom pojedinačni zk ispravni postupak (kada se provodi, tko ga pokreće, što je sve potrebno priložiti, odluke suda).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.