Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  HGK-Županijska komora Virovitica

Održan seminar liberalizacija tržišta roba i usluga

        21.10.2012.         1811 pogleda
Održan seminar liberalizacija tržišta roba i usluga

U HGK - Županijskoj komori Virovitica,u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore, a u suradnji sa HGK - Županijskom komorom Virovitica, održan je seminar na temu: Liberalizacija tržišta roba i usluga. Republika Hrvatska će, ulaskom u EU, postati dijelom konkurentnog i dinamičnog jedinstvenog unutarnjeg tržišta, a veće mogućnosti izvoza postat će važan čimbenik povećanja konkurentnosti malih i srednjih hrvatskih poduzetnika.

Grozdana Vuđan, voditeljica Službe za koordinaciju slobode kretanja roba na unutarnjem tržištu iz Ministarstva gospodarstva govorila je o slobodi kretanja roba na unutarnjem tržištu EU. Irena Harmina, voditeljica Odjela za razvoj usluga na unutarnjem tržištu iz Ministarstva gospodarstva, govorila je o slobodi pružanja usluga na unutarnjem tržištu EU.

Lidija Švaljek, direktorica Centra za poslovne informacije Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, predstavila je Jedinstvenu kontaktnu točku za usluge u RH i EU koja je uspostavljena kao internetski portal pri Centru za poslovne informacije HGK, radi pojednostavljenja administrativnih uvjeta i procedura za pristup i izvođenje uslužne djelatnosti u RH.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici gospodarskih subjekata s područja Virovitičko-podravske županije, HOK - OK VPŽ, jedinica lokalne i regionalne samouprave te razvojnih agencija, a svrha seminara je bila pružanje relevantnih i pravovremenih informacija vezanih za slobodu kretanja roba i usluga.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.