Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Održan seminar „Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“

  sos           12.11.2018.         2131 pogleda
Održan seminar „Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“

U sklopu trogodišnjega programa „Niste same“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji provodi udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Virovitica, u Termama Jezerčica je od 8. do 10. studenoga 2018. godine održan trodnevni seminar „Jačanje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama“.

Nizom stručnih predavanja i radionica te razmjenom iskustava i pozitivnih primjera iz prakse radilo se na podizanju razine znanja i bolje međusobne suradnje dionika koji sudjeluju u radu na prevenciji i suzbijanju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama. Nakon uvodne riječi predsjednice udruge S.O.S. Virovitica te predstavljanja cilja i tema seminara, započela su stručna predavanja i radionice.

Viša sudska savjetnica na Prekršajnom sudu u Virovitici, Jasminka Lovretić, održala je predavanje „Korištenje zaštitnih mjera u slučajevima nasilja nad ženama“, Desa Kolesarić i djelatnica udruge S.O.S. Virovitica Snježana Paripović Gut održale su radionicu „Izgradnja tima – kako poticati timski rad i važnost tima u radu“, načelnica Sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada centara za socijalnu skrb pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Tatjana Katkić Stanić, govorila je o integriranom pristupu problemu nasilja iz perspektive sustava socijalne skrbi, sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Branka Žigante Živković ukazala je na načine primjena međunarodnih Konvencija i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, djelatnik Odjela maloljetničke delikvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji pri Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Dragan Josipović, održao je predavanje „Uloga policije u prevenciji i zaustavljanju nasilja“, a o temi zlostavljanih žena i ulozi psihijatrijske ustanove u borbi protiv nasilja nad ženama govorila je dr. Suzana Večerić, voditeljica Specijalističke psihijatrijske ordinacije dr. Suzana Večerić.

Seminar je završen raspravom i donošenjem zajedničkih zaključaka, gdje je stavljen poseban naglasak na važnost međusektorske suradnje u kojoj se povezuju svi dionici (institucije i organizacije civilnog društva), kao i na veću posvećenost radu u prevenciji i senzibilizaciji javnosti za stvarnu javnu osudu nasilja kao neprihvatljivog ponašanja u svim segmentima društva.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.