Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Održan sastanak vezan za projekt navodnjavanja Kapinci - Vaška

  vpž           18.10.2009.         1727 pogleda
Održan sastanak vezan za projekt navodnjavanja Kapinci - Vaška

SOPJE - Održan je sastanak na kojem se raspravljalo uz teme vezane za daljnju realizaciju Pilot projekta navodnjavanja „Kapinci - Vaška“. Govorilo se o procjeni zemljišta koje je potrebno za izgradnju crpne stanice i postupku izvlaštenja sadašnjih vlasnika i korisnika.

Dogovorena je metodologija za izradu studije utjecaja na okoliš koja je potrebna za izvedbenu studiju i za ishođenje kreditnih sredstava od strane Svjetske banke. Projekt navodnjavanja „Kapinci - Vaška“ jedini je projekt navodnjavanja (od 6 nominiranih) koji zadovoljava sve uvjete koje je postavila Svjetska banka u Republici Hrvatskoj. Pri projektiranju projekta, u obzir su uzeti, svi najstroži kriteriji po pitanju zaštite okoliša i po pitanju agronomske struke u cilju što profitabilnijeg korištenja poljoprivrednih resursa na tom području, vodeći računa i o ostalim djelatnostima i ostalim vrijednostima koje ovo područje ima.

Istodobno, dogovoren je i način izrade parcelacijskog elaborata za potrebe izvedbenog projekta i način njegovog financiranja. Sudionici sastanka obišli su lokaciju Pilot projekta navodnjavanja „Kapinci - Vaška“ koji će umnogome pomoći u gospodarskom razvitku ovoga kraja i čija se vrijednost projekta procjenjuje na oko 50.000.000,00 kuna. Po završetku sastanka, dio nazočnih je obišao i projekt navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac koji se nalazi u općini Gradina.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
19.10.2009. 12:21
Baš me zanima kako će seljaci reagirati na činjenicu da od iduće godine nema više poticaja za one seljake koji nisu u sustavu PDV-a????????
Ako svi ti odustanu od proizvodnje, a hoće barem njih oko 170 000 obitelji, zemlje će biti i viška???
cuccurin
18.10.2009. 21:59
pa ovo je za guinessa!! sramota, , baš..


Još iz kategorije Gospodarstvo