Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Održan sastanak s predstavnicima Savjetodavne službe kosovskog Ministarstva poljoprivrede

  vpž.hr           16.09.2014.         885 pogleda
Održan sastanak s predstavnicima Savjetodavne službe kosovskog Ministarstva poljoprivrede

Od 15. do 19. rujna u Virovitičko-podravskoj županiji gostuju, na poziv župana Tomislava Tolušića, stručnjaci iz Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja sa Kosova. Posjet je organiziran u sklopu njihovog projekta „Razvoj ruralnih područja putem promicanja savjetodavnih službi“.

U utorak, 16. rujna u Velikoj vijećnici Virovitičko podravske županije održan je sastanak predstavnika Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo na čelu s Hysni Thaqijem sa županom Tomislavom Tolušićem i suradnicima. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Poljoprivredne savjetodavne službe Republike Hrvatske te Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica.

Nazočne je u ime domaćina pozdravio župan Tomislav Tolušić koji je tom prigodom istaknuo -”Pozdravio bih kako poslovnu, tako i prijateljsku suradnju koju imamo s Kosovom. Izražavam nadu u daljnju uspješnu suradnju te se nadam da će naša Agencija za regionalni razvoj – VIDRA poslužiti kao primjer dobre prakse za Republiku Kosovo kada je u pitanju povlačenje bespovratnih sredstava iz EU.”

Hysni Thaqi također je pozdravio uzajamnu suradnju pohvalivši rad Razvojne agencije Vidra i naglasivši kako će vrlo rado koristiti primjere dobre prakse i znanja koja će im biti na raspolaganju.

Na sastanku je bilo riječ o aktualnom stanju u poljoprivredi i prerađivačkoj industriji kako na području Virovitičko-podravske županije, tako i na području cijele države te o uvozno-izvoznoj bilanci sa zemljama u regiji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo