Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Održan sastanak s poduzetnicima iz drvno-prerađivačke i industrije namještaja

  mps           08.11.2021.         405 pogleda
Održan sastanak s poduzetnicima iz drvno-prerađivačke i industrije namještaja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem i ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović u ponedjeljak 8. studenoga 2021. održala sastanak s predstavnicima drvo-prerađivačke i industrije namještaja, okupljenih u Udruženju drvno-prerađivačke industrije pri HGK, na temu aktualnosti u ovim industrijama.

 Poduzetnici su izložili aktualne izazove i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, istaknuvši važnost ovih industrija za gospodarski razvoj zemlje, pri tome zatraživši podršku za njihov daljnji razvoj.

 „Razvoju drvno-prerađivačke i industrije namještaja pridonijeti će i sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Podaci iz kojih je razvidno da čak više od 11 % zaposlenih u našoj prerađivačkoj industriji čine upravo zaposleni u ovim industrijama, svakako ohrabruju, a iskorak prema njihovom daljnjem razvoju bit će i Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je u procesu izrade u bliskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija“, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te dodala kako je ukupan prihod poslovnih subjekata u preradi drva i proizvodnji namještaja u 2020. iznosio gotovo 14 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je čak 152 %. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvoz proizvoda prerade drva rastao je za gotovo 30 %, a izvoz namještaja više od 22 %.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo