Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Odobren projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta


  Gospodarstvo           vta.hr           17.04.2018.         1656 pogleda
Odobren projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je odobrilo sufinanciranje u iznosu od 2,3 milijuna kuna za projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Virovitici ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna.  Reciklažno dvorište je nadzirani ograđeni prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada te će se kao zasebna građevinska cjelina nalaziti pored Gradskog odlagališta u Virovitici. Svrha projekta je osigurati smanjenje količine komunalnog otpada i povećanje udjela odvojeno skupljenog otpada kroz izgradnju reciklažnog dvorišta u gradu Virovitici i edukaciju građana o važnosti odgovornog postupanja s proizvedenim otpadom i pravilnom korištenju reciklažnog dvorišta.

Grad Virovitica ima djelomično uveden sustav integriranog gospodarenja otpadom ostvaren kroz: spremnike za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, sustav prikupljanja posebnih kategorija otpada putem eko otoka i vreća za odvojeno prikupljanje otpada te sustav prikupljanja glomaznog otpada. Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta pridonijet će izgradnji cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području grada.

Prostor reciklažnog dvorišta će se u potpunosti izgraditi i opremiti opremom za prihvat, manipulaciju i privremeno skladištenje otpada prema projektnoj dokumentaciji, a na način da zadovolji sve kriterije Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i 73/17) i Pravilnika o gospodarenju otpadom (NN 117/17).

Otpad koji će se u reciklažnom dvorištu zaprimati bez naknade za građane je: problematični otpad, otpadni papir, otpadni metal, otpadno staklo, otpadna plastika, otpadni tekstil, krupni (glomazni) otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električna i elektronička oprema, građevni otpad iz kućanstva te ostalo, sukladno Dodatku IV Pravilnika o gospodarenju otpadom (NN 117/17)

Projekt je pripremila i izradila Razvojna agencija VTA, u suradnji s Gradom Virovitica te komunalnim poduzećem koje obavlja djelatnost sakupljanja otpada na području grada Flora Vtc d.o.o.

Kako bi se upoznali s načinima korištenja reciklažnog dvorišta i važnosti primarnog odvajanja otpada, građani će biti informirani putem lokalnih medija, web stranice, edukativnih materijala i radionica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: