Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Odobren još jedan projekt tvrtke Šafram i Razvojne agencije VIDRA

  vpž.hr           22.02.2014.         1322 pogleda
Odobren još jedan projekt tvrtke Šafram i Razvojne agencije VIDRA

Odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa dobilo je poduzeće Šafram  koje je na natječaj IPARD programa, Mjera 103 u svibnju 2013. godine prijavilo projekt vrijedan 2.850.710,02 HRK. Ukupni iznos potpore iznosi 1.425.355,01 HRK.

Projektnu prijavu radila je VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. je ovo već drugi projekt financiran iz IPARD programa.

Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće se bavi pakiranjem 106 artikala proizvoda kao što su riža, mak, rogač, lovor, limunska kiselina...

Poduzeće danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu općina Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva se odnosi na dogradnju proizvodno poslovne hale sa hladnjačom, te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu sa nacionalnim i EU standardima poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača. Navedenom investicijom osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe. (ravidra.hr)

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kišni
23.2.2014. 15:57
bravo, tako se to radi, pričao sam sa jednom osobom koja tamo radi, pošten posao plati radnika i nema problema, to je priča o boljoj Hrvatskoj, samo naprijed.


Još iz kategorije Gospodarstvo