Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Gospodarstvo

Odobren Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

        14.09.2015.         1389 pogleda
Odobren Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U Domu kulture u Čakovcu u četvrtak, 10. rujna, Prekogranični program Mađarska – Hrvatska obilježio je četvrti po redu Dan europske suradnje konferencijom za novi INTERREG V-A program Mađarska-Hrvatska 2014-2020, koji je odobren od strane Europske komisije. U ime Virovitičko-podravske županije konferenciji su prisustvovali zamjenica župana Sanja Bošnjak te ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric sa suradnicima.

Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 vrlo je važan kao jedan od instrumenata i ciljeva Kohezijske politike EU. Ujedno je i jedan od programa Europske teritorijalne suradnje, a zajedno su objedinjeni pod brendom Interreg koji doprinosi jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije Europske unije s fokusom na problemima koji nadilaze granice.

Iz programa IPA CBC HU HR 2007-2013 više od 49 milijuna eura sredstava Europske unije dodijeljeno je mađarsko-hrvatskim projektima. U Virovitičko-podravskoj županiji se u sklopu Programa u više od 30-ak provedenih projekata razvijala prijateljska suradnja, uređivane su škole, obnovljena je zgrada u kojoj je sada smještena Razvojna agencija VIDRA, uređen je Arboretum Lisičine, obnovljeno je kino u Slatini, dječji park, uređene su staze na Jankovcu, a najveći projekt turističke infrastrukture bio je Drava4Enjoy, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija i u sklopu kojeg je obnovljena kurija Janković u Kapela Dvoru.

Novi Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. otvara i nove mogućnosti a usmjeren je u prvom redu jačanju gospodarskih veza između Hrvatske i Mađarske te održivom korištenju prirodnih i kulturnih dobara. Ukupan budžet iznosi 73,9 milijuna eura, od čega je doprinos EU 60,8 milijuna. (www.vpz.hr, www.europski-fondovi.eu)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.