Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Odluka o privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem

        04.11.2009.         1397 pogleda
Odluka o privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem

Donesena je Odluka o privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske. Prema tome, poljoprivredna gospodarstva koja su poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske imala upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u 2009. godini sukladno Pravilniku o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ostaju upisana u Upisnik do 31. prosinca 2010. godine, ukoliko za to poljoprivredno zemljište, tijekom 2009. godine, nisu sklopljeni valjani ugovori sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Osim toga, poljoprivredna gospodarstva koja koriste državno poljoprivredno zemljište i u mirnom su posjedu istog, a nisu navedeno poljoprivredno zemljište 2009. godine upisali u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, jer korištenjem tog zemljišta nije uređeno valjanim ugovorima, mogu to učiniti do 31. prosinca ove godine na temelju potvrde pojedine općine ili grada na području kojeg se zemljište nalazi uz uvjet da su platiti naknadu za ranije korištenje tih poljoprivrednih površina te ostaju upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i u 2010. godini. Podsjetimo, krajem kolovoza, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije u kojem je bio saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i njegov zamjenik Zdravko Dijaković, održalo sastanak je sastanak s ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u Vladi Republike Hrvatske, Petrom Čobankovićem, upravo na temu o jednogodišnjem zakupu poljoprivrednog zemljišta, upisivanju u upisnik te o ostvarivanju poticaja za jesensku i proljetnu sjetvu, 2008/2009 i 2009/2010. godinu, korisnika poljoprivrednog zemljišta u jednogodišnjem zakupu (radi se o području s ukupno oko 6.000 hektara oko 15.000.000,00 kuna poticaja). Na ovaj način, zahvaljujući upornosti i brizi za poljoprivrednike s područja Virovitičko-podravske županije i saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića i njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića te Vlade Republike hrvatske i resornog ministarstva, iznašla se mogućnost za ostvarivanje poticaja te upisivanje u upisnik onih korisnika jednogodišnjeg zakupa poljoprivrednog zemljišta koji se do sada nisu mogli upisati u upisnik i ostvariti pravo na poticaj.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

SELJAK SVIH SEL
5.11.2009. 14:33
OVAJ PTHVAT JE HVALE VRIJEDAN ZNALI SMO I NISMO SUMLJALI U NAŠE PREDSTAVNIKE VLASTI
xxll
5.11.2009. 12:49
A što će seljacima zemlja ako nitko nema strategije za poljoprivredu???? Zbog toga sada mogu u poljoprivredi profitirati šverceri???

Ovakav turizam i poljoprivreda najveće su zablude gospodarstva

- Na svakih 100 kuna zarađenih u poljoprivredi, 33 je zaradio netko drugi, a čuvajući jedno mjesto u brodogradnji, gube se tri druga radna mjesta.

Turizam, brodogradnja i poljoprivreda tri su hrvatske izvozne zablude jer preko državnih subvencija opterećuju naše gospodarstvo, ocijenili su jučer u Zagrebu sudionici Okruglog stola Hrvatski izvoz i državni proračun u 2010.
cuccurin
4.11.2009. 16:34
za ne povjerovati-zaslužni!! iz mutnog u mutno!!


Još iz kategorije Poljoprivreda