Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Blog urednika

Odgovor Bać Jozi: Zašto portal Dnevno.hr treba zaobilaziti u širokom luku

  Goran Gazdek           03.02.2015.         12972 pogleda
Odgovor Bać Jozi: Zašto portal Dnevno.hr treba zaobilaziti u širokom luku

Poštovani Bać Joza,
Nije prvi put da omalovažavate moj rad, podcjenjujete znanje, negirate iskustvo, ne prepoznajete trud i degradirate vrijednosti za koje se zalažem, donosite paušalne i ničim utemeljene ocjene, gurate me u torove i lijepite etikete. No, o tome ću Vam pisati drugom prilikom. Sada Vam želim jasno i glasno kazati: Nikada i ništa, niti jedno jednino slovo neću prenijeti s portala Dnevno.hr kako mi to savjetujete u komentaru pod člankom Holokaust kojeg nema Borisa Pavelića kojeg sam prenio iz Novog ista.! Jer, to je medij koji sustavno širi mržnju, netoleranciju, ideju fašizma i mračnjaštvo, a sve one koji misle drugačije proglašava četnicima, Jugoslavenima, orjunašima, petokolonašima i mrziteljima svega što je hrvatsko i sveto hrvatskom čovjeku.

Ne radi se ovdje u razlici o mišljenjima i ideološkim podjelama. Pozdravljati ratne zločince (a Dnevno.hr to radi) nije razlika u mišljenju, to je medijska sramota. Pljeskati teroru koji nad institucijama države i građanima provode šatoraši u Savskoj (a Dnevno.hr plješće) nije ideološka podjela to je podržavanje bezakonja.

Portal koji voli isticati sve ono što je sveto hrvatskom čovjeku konstantno grubo krši Kodeks časti Hrvatskog novinarskog društva. Težu opomenu dobili su urednik i novinar za članak "Osječki sudac poludio? Ljubavnice tjera na abortus, suprugu 'bacao' u ludnicu, javno prijeti i nitko mu ne može ništa!". Zbog teksta „Danko Končar – od robijaša do bogataša teškog 15,5 milijardi kuna!“ urednik i novinar zaradili su opomena zbog neetičnoga djelovanja. Teža opomena izrečena im je i za članak „Dok je dječak umirao u osječkoj bolnici, otac upozoravao: „Obavijestite mesara da mu pacijent umire“. Dobili su i opomenu za fotografiju samoubojice vješanjem...

Hrvatsko novinarsko društvo upozorilo je urednike i novinare portala Dnevno.hr i javnost da su neki prilozi tog portala huškačke naravi i takvi mogu ugroziti i neopravdano stvoriti brojne neugodnosti onima o kojima novinari portala pišu.

Napadi i uvrede tog portala na račun pojedinaca, udruga i društvenih skupina koji ne dijele njihov svjetonazor srozavaju kulturu javnog  komuniciranja na razinu govora mržnje ratnog i poratnog Slobodnog tjednika i Imperijala, kaže novinarska struka. Znatan dio sadržaja Dnevno.hr proizveden je mimo pa i protivno profesionalnim novinarskim načelima prema kojima u tekstovima  moraju biti iznesene provjerene činjenice i argumenti, a ne diskvalifikacije. Mete tih diskvalifikacija i huškačkih tekstova često se s razlogom osjećaju ne samo nelagodno nego i ugroženo.

Portal Dnevno.hr nerijetko zloupotrebljava medijski prostor za poslove protivne temeljnom smislu i zadaćama novinarstva. Uoči referenduma o braku objavljen je sramotni prostački tekst koji je teško vrijeđao privatnost petnaestak javnih osoba, velikom većinom žena, uključenih u „Kampanju protiv“. Evo kakve daju novinari koji vole sve što je sveto hrvatskom čovjeku: „Ovi ljudi raz*ebali su svoje živote i tuđe obitelji, a uređivali bi nam Ustav i pozivaju građane da glasaju protiv“. Imate li komentar, velečasni?

Dnevno.hr ima i svoju srpsku inačicu Dnevno.rs. u Srbiji i Dnevno.ba. u BiH. Vlasnik je ista osoba, a o njegovim poslovima se neću baviti jer za to postoje institucije pravne države. Dnevno.rs je potpuno identičnog grafičkog izgleda i raspršuje mržnju prema Hrvatima.

Kako to izgleda u praksi?

Na srpskoj verziji portala objavljen je tekst „Skandalozno ponašanje Šimunića: Ustaškim poklicima slavio prolazak Hrvatske na SP sa navijačima“, na hrvatskoj osuđujući tekst za „postupak srpskih medija“ pod naslovom „Srpski mediji prenose vijesti o 'ustaškom piru' na Maksimiru“ gdje se navodi da mediji u Srbiji u drugi plan bacaju prolazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo i da je pažnja usmjerena na ono što se dogodilo nakon meča. dok se u verziji za Bosnu i Hercegovinu bavi Šimunićevim izjavama: „Šimunić: Dom je asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu“.

Ako mislite da ovi primjeri nisu dovljni i ako smtarate da ovo nisu argumenati zbog kojih portal Dnevno.hr treba zaobilaziti u širokom luku samo kažite. Ima još dosta smeća na njihovim stranicama!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Seljaci.hr
26.3.2015. 12:47
Odlično napisan tekst!
bać joza
13.2.2015. 13:48
Poštovani "jedna"!

Vjerojatno niste dovoljno upoznati s djelovanjem pape Franje jer on ne provodi modernizaciju i osvježenja nauka crkve, nego pokušava unijeti malo više otvorenosti u tumačenju toga nauka. Ponavljam, on ne mijenja nauk.

Isto tako niti ja ne napadam vlasnika ovoga portala i njegovog odgovornog urednika, nego samo konstatiram da on prenošenjem određenih članaka tzv. lijeve provenijencije indirektno se stavlja na tu stranu, što je dakako njegovo legitimno pravo koje mu nitko ne osporava. Predloženo je samo da višim izborom članaka različitih autora poveća pluralnost svoga portala. U tome ne vidim ništa loše. Dapače!

Pozdrav!
jedna.
13.2.2015. 11:56
gospon bać joza i šteta što ne slijedite naravoučenja pape franje koji provodi modernizaciju i osvježenja nauka crkve, jer da pratite nebi napadali urednika portala i optuživali ga da zastupa lijevo-udbaško-komunističke stavove, već bi prenošenje članaka iz drugih medija shvatili kao doprinos razvoju slobode medija.
bać joza
13.2.2015. 10:56
Poštovani "atma"!

Vaša prva rečenica: "Smatram da bi svatko normalan kome se implicira da zastupa lijevo-udbaško-komunističke stavove reagirao poput urednika portala." itekako je istinita.

Vlasnik ovoga portala možda u svojoj biti ne zastupa gore navedene stavove, ali prenošenjem članaka iz drugih medija itekako implicira da se s tim člancima slaže, jer ih inače ne bi prenosio na svom portalu.

To je istina! Ili se možda varam?
Mikeš09
13.2.2015. 9:56
Mahatma...varaš se varaš jer slabo vidiš ili živiš u magli ili pak u oblacima.Stavi ruku na srce i preleti po portalu pa lijepo uoči koliko li je puta ``Glavni`` bio prozvan a od njega ni glasa...kao i još neke persone...koje napišu nekakve demante bez demanata(vidi rubriku mozaik,recimo)...to je prava istina... neobojena i nije kroz tuđe naočale...
atma
13.2.2015. 7:48
Istina je moja prva rečenica. I ne varam se.
bać joza
12.2.2015. 22:05
Da! To je to! Upravo ste rekli istinu! No, što je istina?
atma
12.2.2015. 21:37
Smatram da bi svatko normalan kome se implicira da zastupa lijevo-udbaško-komunističke stavove reagirao poput urednika portala. Ili se možda varam?
bać joza
12.2.2015. 21:12
Da! To je to!
Mikeš09
12.2.2015. 19:39
Naravno da komad kartona ne znači baš nešto ali većina sa portala se fura na nekakav europeizam i fine manire a napadaju kao bijesni vukovi i lajavi psi ne kužeći bit stvari da svak ima pravo na svoj stav, određeno mišljenje ili opciju i braniti ga pa makar i ono ``neobranjivo``...Smatram da glavni urednik ne bi se trebao slikati i svrstavati ili protežirati, zabranjivati, dijeliti nekom savjete ako mu je stalo do europskih vrijednosti a to su dijalog,pluralizam i sloboda govora bez govora mržnje, naravno. Ljudima je dosta podjela u ovih 25 godina, klijentelizma i medijskog strančarenja i kad konačno imamo portal koji je donekle slobodouman i naginje tim nekim vrijednostima onda ga ``Glavni`` uneredi sa svojim naslikavanjima i osobnim stavovima spuštajući portal na osobnu razinu(zato imaš brate fejs) pa se oni drugačijeg mišljenja i stavova koji ,vjerujem, svejedno čine pedeset posto čitalaca ili čak komentatora s pravom zapita:koga ovaj zaje...to je to
Nano-59
9.2.2015. 22:15
FREEMAN
za mikeša09, dovoljna je i fotokopija diplome bitno da je kopirana u Vasinoj fotokopiraoni, naravno ZNA SE.
freeman
9.2.2015. 20:09
"doktorska" titula stječe se voljom, velikim trudom, radom, učenjem, podrškom roditelja itd, a onaj komad tvrdog papira u kartonskom valjku ne znači da je netko pametan...
Mikeš09
9.2.2015. 10:07
Draga gospodo portaldžije i tipkaroši...žalosno je ali i istinito Baćko Joza je za vas = doktor nauka, a velika većina vas mlatitelji prazne slame...pogotovo oni sa stranačkim pedigreom koji dijele lekcije i pametuju a nisu u stanju se već pedeset godina posuti pepelom po glavi i priznati svoj grijeh... a o sposobnostima da ne govorim... što se jasno vidi iz svakidašnjice...
mastermind
6.2.2015. 20:05
Dnevno.hr mi liči na radikalno desničarsko izdanje 24 sata..a naslovi su im tragikomični..
Terminator
5.2.2015. 12:39
Kada bih bio zločest, a što očito nisam, predložio bih za svećenika molitvu oslobađanja, a ako ista ne pomogne, tada službeni egzorcizam, jer mnoge su frustracije plodno tlo za demone.
"Daj mjesta Kristu, odagnaj Ariela, odagnaj Asmodeja, odagnaj Sotonu!"...
Kardinal Bozanić odredio je samo jednog egzorcista za područje cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pravdajući se da ga štiti od javnosti, ne želi otkriti njegovo ime. Stoga pozivam službenog egzorcista da preuzme stvar u svoje ruke i vještine, pod hitno!
Niti egzorcizam ni molitva oslobađanja nisu sakramenti već sakramentali, pa je za uspješnost potrebna jaka vjera u Isusa Krista i karizma Duha Svetoga po krštenju Duhom Svetim.
Ako čovjek ponavlja u životu iste grijehe, to je onda znak da u sebi ima zlog duha. Zli duhovi su izvan tjelesna bića. Mogu ući u nas kroz nasljedne grijehe predaka ili zbog života u grijehu.
Da li si i ti bez grijeha svećeniče, teško ranjen zbog osjećaja odbačenosti, nevoljenosti, straha, krivnje i manje vrijednosti? Sve je to plodno tlo za demone, ako se čovjek istinski ne približi Bogu, a za takvo što ne mora se biti svećenik!
Odgovor daj samome sebi.
Ozdravi nam brzo i bez fatalnih posljedica po zdravlje, te nam se oslobodi utjecaja Zloga!
Pozdrav!
slobodagovora
5.2.2015. 11:19
Ima na ovome portalu vijesti, događanja ,kolumni,pa Vas je to malo zasjenilo ne treba se odmah ljutiti.
bać joza
5.2.2015. 10:06
Poštovani uredniče ovoga portala!

Vjerujem da ste jako zadovoljni diskusijom koja je bitno povezana s naslovom vaše kolumne: "Odgovor Bać Jozi: Zašto portal Dnevno.hr treba zaobilaziti u širokom luku."

Sve je rečeno tišinom.

Pozdrav!

stole123
5.2.2015. 0:02
sloboda govora za koliko rade to oni znaju ja sam danas ispratio prijatelja 1960 godište koji je dragovoljac od 1991 a skinuo se 1996 i imao je jeddva neku pomoć od 2000 kuna i morao se svaki mjesec dana javljati u popovaču u bolnicu, od danas više neće imati taakvih problema , a samo zato jer nije na vrijeme podnio zahtev za mirovinu, već je otišao raditi natrag u firmu koja se raspala i naši virovitičani su vodili njen stečaj, iza njega je ostala suprugu nezaposlena, i troje djece , sada razmišljam, što ima njegova supruga od onih pucnjeva na njegovom grobu,šta joj vrede njegova odlikovanja, i ordeni, tko njegovoj djeci može zamjeniti oca, ima i tu nepravde,koje mi sa strane nevidimo, žalosno ali šta se može danas u 14 sati sahranjen, pozdrav
slobodagovora
4.2.2015. 23:49
Čuo sam i ja stole,najveća je podrška od branitelja koji rade za 3000 kuna.Oni ne idu ni na gablec kako bi ušparali za kartu pa onda vikendom masovno odlaze iskazivati podrşku?
stole123
4.2.2015. 23:32
sloboda govora ja sa koliko sam razgovarao branitelja svi ih podržavaju čak poznajem i one koji idu tamo i budu po nekoliko dana pa se vrate pa odu ponovo i to po mom mišljenju znači da ih podržavaju a podržavaju ih i oni branitelji koji nemaju mirovine a još uvjek rade ,
slobodagovora
4.2.2015. 23:00
,stole123, evo @Mate Vukušić ti je odgovorio pa ja ne trebam.Ti to ionako ne razumiješ ili ne želiš razumijeti.
Nisu se oni pobunili protiv Matića , već protiv volje hrvatskih građana, sa ciljem zaštite svojih vrtoglavih primanja.
Pa čovječe, oni prijete braniteljima koji se ne slažu sa njima, a to je ogromma većina.
Mate Vukušić
4.2.2015. 22:34
Stole, hdz nije smjestio Glavašu nego im je postao problem, osilio se pa ga se moralo riješiti-istinom!! ( osuđen je od hrvatskog pravosuđa ). Naravno, istinu su plasirali kad je to bilo najpogodnije za maknuti sa scene slavonskog gubernatora. I ponovo, doček u Osijeku je bio jedan od sramotnijih događaja u Slavoniji. Inatili se oni ili ne.
Što se Matića tiče, njegova fotelja definitivno nije vrijednija od braniteljske populacije. I slažem se da ih je u Savskoj puno više od 50! Možda i 550! Što je svakako puno u odnosu na 500 000 branitelja u Republici Hrvatskoj.
stole123
4.2.2015. 22:00
sloboda govora, ako matić predstavlja te branitelje a oni traže njegovu ostavku, što je sporno, vrednija je njegova fotelja od branitelja, nisu u pitanju samo 50 njih šatoraša,oni se mjenjaju a to znači da ih je puno više .
mate ,kakve veze sada ima glavaš sa hdzeom, mate koliko je meni poznato glavašu je namješteno i to upravo iz hdzea, a sada ispada da glavaš podržava hdz, mate dosta šuplja priča ne prolazi, što se tiče abolicije srba od strane tuđmana si u pravu,
mirovnjak u vezi glavaša pa njega je osudila hdzeova vlast a ne ova,
a što je izjavio da ova vlast treba otići, pa zar nije italija mjenjala svakih 6 mjeseci vlast i vladu ako netko nije sposoban da vodi državu zar nije trebalo da sami ponude ostavku i javno iznesu da nisu sposobni, a ne čekati proleće da se krene sa drastičnijim mjerama za smijenu nesposobne vlasti ako karamarko isti bude kao i ovi isti ću dati komentar kao i sada ,
sulejmane nisam skužio naj bolje zadnji komentar tko će se napiti krvi i čije tijelo će u savi završiti pozdrav
Sulejman veliki
4.2.2015. 21:35
RATNI VETERAN PROTIV ŠATORAŠA `Prijete da će mi se napiti krvi i da će mi tijelo u Savi završiti`
Bać Joza, da čujemo. Šatoraši, svi do jednoga imaju krunicu oko vrata, mole se Bogu, šator ste im posvetili, blagoslov im dali, ne znami jesu li veći katolici ili Hrvati.
Ajde Bać Joza, osudi to, kaži da to nije u redu pa ću ti onda vjerovati.
mirovnjak2
4.2.2015. 20:50
Pa valjda je svima jasno kada vidi branitelje i tko ih tamo posjećuje (gledam jučer pored novog "Čondića" sjede Tomac i Šeparović). I gle čuda on kaže: "Mi ćemo ocijeniti pravne propuste iz tužbe" Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Ili pogledajte zadnju rečenicu Glavaša koja govori više od tisuću riječi.
" Ova vlast sudi svojim herojima i treba otići"
Gle čuda on odgulio 7 godina u Zenici i Mostaru osuđen za vrijeme one vlasti koju sada hoće opet vratiti, a za svoje "stradanje" promijeniti ime eventualnog krivca.
Prema tome zaključak je valjda jasan i pučkoškolcima.
Treba smijeniti"nenarodnu" vlast legalno izabranu na izborima i to bez izbora. Tko šljivi narod koji ju je birao. Karamarko je rekao da je to nenarodna vlast i nenarodna je gotovo. Koga vratiti? Pa naarvno one koji su kao "narodna" i "domoljubna" vlast opljačkali svoj narod. Naravno da "narodni" smiju pljačkati i to u ime domoljublja.
To radi "novi Ćondić uz dirigentsku palicu Karamarka, Kolinde i društva, to radi i Glavaš, a to na ovom portalu propagira Bać Joza.
Mate Vukušić
4.2.2015. 20:24
Stole, jeftina i laka pitanja si dao ( barem se čini tako..):
- Ministar branitelja bi bi totalno lud da uopće i pomisli na ostavku a kamoli da ju podnese.
- Koncert se organizirao, što je apsolutna sramota za sve građane RH, osuđenom ratnom zločincu Branimiru Glavašu.
- Problem, još od Tuđmanovih dana, jest i taj što nisu procesuirani slavonski Srbi koji su izvršili ratni zločin nad stanovništvom Slavonije i Baranje a abolirani su od strane tadašnjeg predsjednika
- Čitanje između redova je kad hoćeš igrati s figom u džepu-ak nešto treba reći onda to treba reći otvoreno i nedvosmisleno a ne, kako bi rekao Sanader, ili bi piškio ili bi kakio.
- Zašto bi trebao biti problem ako se nekog "uputi" na dnevno.hr ili slične portale? Onaj tko se tamo i zadrži neka ga. Nije šteta.
slobodagovora
4.2.2015. 19:11
stole123, po starom običaju ti samo lupaš, pa zašto bi to Matić trebao dati ostavku?
Kako se nisi zapitao zašto je ta grupica milijunaša upće tamo?
Za njih ne vrijedi nijedan hrvatski zakon, pa to bi oni htjeli i pisati i provoditi hrvatske zakone.
Onda samo neka se kandidiraju na izborima, pa će sve biti po njihovoj želji.
stole123
4.2.2015. 18:47
sulejmane . pa ja mislim da imamo državne institucije koje trebaju voditi računa o tome, što se tiče branitelja zašto fred matić nije dao ostavku,(boli ga ona stvar za branitelje važnija je njegova fotelja od branitelja) kome se to od fašista podigao spomenik, ako se vraćamo u 1941 godinu, kojim se ratnim zločincima priređuju koncerti sulejmane lijepo sam napisao i ljubi,(čitaj između redova) a ne slušati jednu stranu to je pravilo i nikad nećeš pogrešiti, a institucije trebaju raditi svoj posao ako nerade valjda netko treba da ih upozori, a taj netko je vlada rh, pozdrav
Sulejman veliki
4.2.2015. 18:28
Koje državne institucije Stole? "Branitelji" divljaju u Savskoj i sramote nas pred svijetom, dižu se spomenici fašistima i zlotvorima iz Drugog svjetskog rata, onaj nesretnik naštancao šestero djece pa ih uči mržnji od malih nogu, priređuju se koncerti u čast ratnih zloćinaca. Šta rade instutucije, niti žele niti imaju muda to riješiti.
Misim da Ljubo nije rekao da svatko tko drugačije razmišlja antidržavni element. Baš suprotno, on se zalaže da svi imaju pravo pričati, a da ih se ne proglašava udbašima. Nije problem iamti drugo mišljenje, ali taj dnevno.hr nema drugačije mišljenje, srpska i hrvatska verzija tog portola to dokazuje. Jebe se njima za vaše hrvatsko i srpstvo, gazda na mržnji samo želi zaraditi lovu. Pročitaj pažljivo članak i Ljubin komentar pa će ti sve biti jasno. Različito mišljenje kad pročitaš Glas Koncila na primjer koji se zalaže za tradicionalne vrijednosti na sprame, recimo Jutarnjeg lista.
stole123
4.2.2015. 17:49
ljubo, kako ste nahvalili dnevno hr ,masa ljudi će početi posećivati taj portal umjesto vtc,neta. po vama svatko ko razmišlja drugačije od vas je antidržavni element, moje mišljenje je pustite svakog da piše a čitajte što vam odgovara, ja osobno čitam između redova i na vtc,netu,i na dnevno ,hr,a ponekad pogledam i croative net, sve pogledam i donesem zaključak tko je u pravu a tko ne, prema tome nezamjeram bać jozi ako čita sa bilo kojeg portala,a toliko buke dignuti protiv dnevno hr, nevidim razloga, kada nekog toliko ocrnjuješ narod masovno prelazi tamo da vide dali je to stvarno tako a mnogi se nakon toga neće ni vraćati na vtc net, pored toga da su oni pravili tolike greške koje ste vi naveli vjerovatno bi ih državne institucije zatvorile,a na ovakav način pisanja samo im šaljete dodatne čitatelje. pozdrav
Nano-59
4.2.2015. 7:56
Bać Joza, sad mi je jasno zašto pada kvaliteta života tu kod nas u Virovitici, pa vas nema, tako ste daleko da se miris vaše kvalitete ne osjeća baš najbolje, vratite se što prije ne radi vas nego radi kvalitete u vama. Može bit da vam moj komentar nije kvalitetan, možda zbog toga što ste otišli a ja tu ostao.
Autor Lj.R.W.
4.2.2015. 1:38
Ukratko, portal istog naziva, loga i dizajna koji u Hrvatskoj huškačkim tekstovima servisira ekstremnu desnicu i slovi kao njezino glasilo, odnedavno u Srbiji pokušava zaraditi na gluposti tamošnje krajnje desnice hraneći je negativnim stereotipima o Hrvatima. U Hrvatskoj portal za ustaše, u Srbiji za četnike. Pribroji li se tome i zasad “neutralni” i manje poznati “bratski” portal dnevno.ba te iz iste radionice nedavno pokrenut tjednik “7dnevno”, postaje jasno da se pojavio novi medijski igrač, koji zajednički medijski prostor osvaja zajedničkim govorom mržnje.

“Napadi i uvrede portala dnevno.hr i u manjoj mjeri tiskanog tjednika “7dnevno” na račun društvenih skupina koje ne dijele njihov svjetonazor, vraćaju nas u devedesete godine i nerijetko srozavaju kulturu javnog komuniciranja na razinu govora mržnje. Dnevno.hr ima i svoju srpsku inačicu. Dnevno.rs, potpuno identičnog grafičkog izgleda, ne objavljuje naravno antisrpske tekstove kao njihov hrvatski blizanac, nego baš suprotno. Ista ekipa na istom poslu u kojem – jedna iz hrvatskog, a druga iz srpskog kuta – ne preza niti od poticanja mržnje”,( Hrvatsko novinarsko društvo) U svemu se ne poštuju elementarna pravila profesije!

Portal je poznat i po ovome - nakon serije huškačkih šovinističkih tekstova, od kojih su neki, naknadnom uredničkom intervencijom, brisani s tog portala. Tako je nestao tekst naslovljen “Židovi upravljaju ovim svijetom, sada znamo i zašto!” koji bi, kako su neki kolege primijetili, vjerojatno potpisao i sam Adolf Hitler. Ekipa s dnevno.hr pritom je izbjegla kazneni progon, no ispod radara javnosti i zasad bez pravosudnog epiloga prolazi kaznena prijava protiv kolumnista Tvrtka Dolića, neimenovanoga vlasnika i glavnog urednika portala, zbog osnovane sumnje da je objavljivanjem jedne od njegovih kolumni ostvareno nekoliko bitnih obilježja više kaznenih djela, među kojima i tzv. zločina iz mržnje. Kolumna “U zemlji katolika četiri glavna dužnosnika nisu krštena – Hrvatska je zemlja majmuna”, prema ocjeni HND-a je, “puna rasističkih uvreda..."podigla je puno prašine!
Netransparentnost vlasništva i skrivanje pravog vlasnika, odgovornog za uređivačku koncepciju i sadržaj ...zatim spominjanje Ljubasa kao lošeg građevinskog poduzetnika, kao onog koji prijeti novinarima, dužnog porez državi itd. ne moraju biti poznati "bać jozi", ali dobro je da čiztelji ovog portala znaju i ove ovdje navedene podatke!
Autor Lj.R.W.
4.2.2015. 1:23
Priznajem, da to nije učinio Goran, baš bih se rado pozabavio ne toliko "bać jozom" nego portalom dnevno.hr. Ne radi se o tome da li je nama dosadno s "bać jozom", nego se radi o tome OTKUD VJETAR PUŠE? Dakle, valja nam saznati tko je Michael Ljubas, i što sve je učinio i još čini portal dnevno.hr, kojeg nazivaju kolege novinari : portal sa dva oka u glavi, zapravo tri- jedan te isti glavni vlasnik, Michael Ljubas, bliski rođak Gojka Šuška, kontroverzni zagrebački poduzetnik. iza je dnevno.hr., dnevno.rs i dnevno ba !“Kristina Ćurković je mlada ustaška nada, mrziteljica Srba, gejeva, ćirilice i EU”, objavio je nedavno portal dnevno. Onaj srpski, na .rs domeni. S druge strane, za hrvatski portal dnevno, barem onaj registriran na .hr domeni, Kristina Ćurković je “splitska lavica, hrvatska junakinja, skromna djevojka koja se iz petnih žila, na svoj način, bori za Hrvatsku”.

Portal istog naziva, loga i dizajna koji u Hrvatskoj huškačkim tekstovima servisira ekstremnu desnicu i slovi k
Lynx
3.2.2015. 23:23
Sreća što imamo nekoga toliko kvalitetnog i samoljubivog kao što je @bać, je u velikoj mjeri umanjena zbog brige da nam ga netko ne ukrade!
Šator ispred njegovog župnog dvora! Odmah!
Past će nam standard, narod ostati bez posla i bježati vanka ako nam ga otmu!
Najgora stvar što ćemo ostati u mraku svojih misli, neće biti nikoga da nam kvalitetnim komentarom osvjetli um, otvori srca, pokaže čovječnost i ljubav, te usmjeri na pravi put.
Ah! Kakva grozna budućnost!
Čuvajmo naše najkvalitetnije blago kao zjenicu oka svoga!
ban88
3.2.2015. 22:08
Opća netolerancija,nepoštivanje različitog stava i mentalni sklop svjetlosnim godinama udaljen od uljuđenog društva.
mirovnjak2
3.2.2015. 21:47
Bać Joza!
Za neke koje predlažete su dosljedni i čim vidim njihov komentar znam što ću pročitati dok su neki u slobodnoj Hrvatskoj dijametralno promijenili stavove i to nakon 15 godina demokracije.
Evo primjera prvih i drugih:
Dujmović:
Znam da će braniti vlast u Hrvatskoj od 1941-1945, svim silama napasti od 1945-1990, a poslije 1990 hvaliti one koji njegovim herojima daju recimo imena ulica.
Njemu smeta jedan Dante jer je posezao za Hrvatskim teritorijem, ali mu ne smetaju oni iz NDH koji su da bi opstali na vlasti tu vlast platili okupatorima i prepustili im; Baranju, Međimurje, Istru, Rijeku sve otoke i najveći dio Dalmacije.
2 Tomac:Imam i pročitao sam njegovu knjigu iz kraja 90-tih "Tko je ubio Bosnu" i bar 15 godina sa njim usko surađivao, a sada kada nije ostvario svoje ambicije u jednoj političkoj opciji govori dijametralno suprotno.
Pošto imamo 2 potpuno različita Zdravka Tomca molim pojašnjenje na kojeg mislite.
slavujj
3.2.2015. 21:42
Nisam se želio javljati ispod ovo članka jer sam mišljenja da @bać joza ne zaslužuje takavu "reklamu".
I ne bih se javljao da @bać joza ponovno ,po tko zna koji put,ne vrijeđa komentatore ovoga portala.
On tim uvredama da "nema tko napisati kvalitetan komentar" naprosto želi navući komentatore da se što više javljaju dajući mu publicitet-nemojte nasjesti ,jer on to ne zaslužuje.

Njegove riječi dovoljno govore o njemu,ostavimo ga u njegovom uživanju,pa neka i dalje postavlja pitanje "ogledalce, tko je najpametniji na svijetu"?

Ja razumijem nastojanje urednika da mu objasni razloge ne objavljivanja nečega neprihvatljivog, ali to je uzaludno,on to razumjeti niti želi niti može.

On će i dalje biti u "svom svijetu" misleći da radi dobru stvar.Ma koliko se netko ne slagao s njime moramo prihvaćati činjenicu da smo različiti i da kao takvi moramo živjeti jedni s drugima.Bilo bi dobro da živimo u duhu tolerancije.

A u duhu tolerancije je svakako i ne raegirati kada vas netko namjerno želi odvući od životno važnih tema kao što je lopovluk ,pljačka ili otimanje državnog novca.

Ja bih Vas zamoli ne posvećivati mu pažnju,osim poželjeti mu dobro zdravlje.I to je to.

atma
3.2.2015. 21:41
Krajnje je vrijeme da svi mi nekvalitetni komentatori počnemo piti enormne količine svježe iscijeđenog soka od mrkve (u kvalitetnom sokovniku) kako bismo uvidjeli kvalitetu bać jozinih kvalitetnih komentara. Živjeli!

bać joza
3.2.2015. 21:04
Poštovani uredniče ovoga portala!

Ni na koji način nisam niti umanjujem vaš rad, ne podcjenjujem vaše znanje, vaše iskustvo i vaš trud. No, treba reći i ovo.

Samim time što kao vlasnik portala otvorenog tipa prenosite članke određenih autora dajete i svoje vrijednosne sudove. Tako se sa sjetom sjećam vaše otvorene podrške protiv referenduma o proglašenju braka između muškarca i žene kao jedinog mogućeg braka. Tako ste se slavodobitno slikali, a na kraju je vaša opcija izgubila. Svojim stavom ste bili u gubitničkom taboru.

Sa sjetom se sjećam vaše podrške gospodinu Damiru Bariću za mjesto gradonačelnika grada Virovitice. Tako ste se slavodobitno slikali s čovjekom kojemu je svaki čovjek bitan, a na kraju je vaša opcija izgubila. Svojim stavom ste bili u gubitničkom taboru.

Svojim odabirom tekstova koje prenosite na svom portalu, vi se indirektno svrstavate u torove, kako lijepo kažete. Prijedlogom da koji put prenesete i mišljenja pojedinih komentatora drugih portala nisam mislio ništa loše, osobito što sam samo predložio gospodina Tihomira Dujmovića, bivšeg komentatora Večernjeg Lista. Bilo bi zgodno prenijeti i koji članak gospodina Klauškog, Tomca, Zvonimira Hodaka ili Šole. Internet daje mogućnosti da se informiramo na različitim portalima ali i da stvaramo svoj stav. Nije dobro da čovjek promatra samo jedan izvor informacija. Opće je poznato koji su portali lijeve opcije, koji su desne opcije. I to je tako.

Koliko vidim, niti je zabranjen rad Indexa.hr, niti Novog Lista, niti Dnevno.hr niti portala direktno.hr. Pluralizam je dobra stvar, a svatko neka uzme ono što misli da je za njega najbolje. Vi ste očito izabrali lijevo orijentirani Novi List. I to je ok. Ali morate biti spremni i prihvatiti komentare koji se ne slažu s vašom opcijom ako pledirate biti otvoreni za komentiranje.

Očekivao sam žestoke napade vaših istomišljenika, ali nažalost, nije bilo kvalitetnog komentara, po običaju. Zapravo, nije niti imao tko napisati kvalitetan komentar, a da pri tome ne vrijeđa na osobnoj razini. Iz tih razloga baš se osjećam ponosno, jer vidim da su vaši komentatori prilično niskog stupnja kulture komentiranja određenih tekstova i komentara.

Naravno, pratiti ću i ostale portale grada Virovitica, jer sam ipak bio stanovnik toga grada 7 godina i uvijek mi je drago čuti nešto lijepo što se događa u gradu Virovitica. Veselim se svakom uspjehu koji je postignut, od izbora ponosa Hrvatske pa do uspješnog operacijskog zahvata u bolnici Virovitica.

Unatoč svih vrijeđanja na osobnoj i profesionalnoj razini, ostati ću dosljedan branitelj kršćanskih stavova, domoljublja i prijateljevanja s gradom Virovitica.

Živjeli!
siniša prpić
3.2.2015. 18:40
Bez velečasnog, ubila bi nas dosada.
Bogu hvala da je s nama !

youtube.com/watch?v=XC3ahd6Di3M
Mate Vukušić
3.2.2015. 17:20
Pod onim "kvazidesničarem" mislio sam na Dujmovića, naravno.
Mate Vukušić
3.2.2015. 17:16
Urednik portala je konačno rekao nešto što većina komentatora ovog prortala i očekuje. Ne da nas brani od nekakvog komentatora koji nakon svih bedastoća i uvrjeda koje je ovdje iznio ( i perfidno on to radi, o da...sve je uvijeno u, uhu ugodnu, retoriku koju je na svojoj govornici naučio ) sebe ocijenio kao izvrsnog, kvalitetnog i odabranog za takvo što. Makar šta...
Taj i takav komentator je sve samo ne dobronamjeran ( kako sam sebi pripisuje )!
Taj i takav komentator, na žalost, nije zavrijedio niti slova izrečenog pod ovim tekstom ali ima dovoljno tvrd obraz da se i dalje javi svojim lucidnim idejama te se drzne jednog kvazidesničarskog debila ( kako su ga nazvali na portalu index.hr ) nazvati uglednim i priznatim. Nazovi novinara koji zrači profašističkim izričajem samo nastrana osoba može nazvati kvalitetnim, uglednim i priznatim. Novinara koji je svojedobno ustvrdio da jedna talijanska škola u hrvatskoj ne bi smjela nositi ime dantea alighierija "jer je dante bio talijanski iredentist koji je prisvajao hrvatski jadran"!! Kako nije reagirao na nazive ulica koje su nazvane po odličnicima fašističke NDH?
Htio sam reći da neću više replicirati njegovim komentarima ovdje ali, o da, hoću i te kako. Jer ne može se prešutjeti ono što on propagira na ovom portalu gdje može i odgovor dobiti ( kako li tek izgleda njegova propovijed onima koji nemaju pravo na repliku ).
UooH, i ja smatram da je dobro da je urednik ovog portala istaknuo baćjozu jer dobro je ukazati na loše pojave na ovom mediju. Dobro je ukazati i na dobre ali one same po sebi i ne trebaju isticanje.

joda
3.2.2015. 17:09
karlo01 baš tako

kažu da u svjetu oglašavanja ne postoji loš publicitet pa tako i naš bać joza postaje lagano brand na ovom portalu, šteta što prodaje samo desne nebuloze.
mirovnjak2
3.2.2015. 13:56
Bravo Karlo 01 potpisujem
No bitno je sada ono na što se naš Velečasni očitovao u čijim tekstovima pronalazi inspiraciju za vraćanje 25-70 godina unazad i da tamo traži razloge za sve nedaće koje nas snalaze u sadašnjsti i uništavaju nam budućnost.
Tamo je našao podatke i za napade na obitelji pokojnika.
Bilo je naravno puno loših stvari i tada no one su za našu budućnost minorne one su za povjesničare.
No konvoje ukradenog učitelj Bać Joze i on sam ne vidi, a oni našoj djeci i unučadi uništavaju sadašnjoj i brišu nade u budućnost
karlo01
3.2.2015. 13:39
Ako je Tihomir Dujmović ugledni novinar jao si ga nama .Taj čovjek samo priziva zlo.Čitajući ponekad tokom godina njegove tekstove nisam vidio osudu lopovluka i uništavanje Lijepe Naše,samo lažno domoljublje,pljuvanje po neitomišljenicima i lupanje po junačkom srcu koje nas je dovelo do dna.Imajući takvog novinara kao Dujmović , Miklenić i Ivkošić za uzore granići sa ludošću !
Terminator
3.2.2015. 13:07
Bosoglavi odvjetnik, vražji odvjetnik..
UooH
3.2.2015. 12:28
@pocelo je, nemoras okretati glavu ali nemoras ga na osobnoj razini vrijedjati.
Pogledaj kako je lijepo urednik ovog portala bez vrijedjanja svojim argumentima odgovorio na komentar bac joze.
Terminator
3.2.2015. 12:11
Slobodni portal, novinar i nepokoreni grad!
www.youtube.com/watch?v=F5v6I2_XxUU
pocelo je
3.2.2015. 12:09
uooh a sta bismo trebali?okrenuti glavu na njegove nacisticke, opasne i nazadne katolicke ideje ?na njegovu neizmjernu zelju da opravda sve lopove mafijase i probisvjete koji su upropastili hrvatsku?ne ide to tako....bar ne na ovom portalu.
UooH
3.2.2015. 12:03
bać joza ovo nije nikako napad na vas urednik vam je samo objasnio zasto nece prenositi tekstove sa portala koje ste vi predlozili. Sto se tice napada mozda bude kako je urednik najavio: "No, o tome ću Vam pisati drugom prilikom".
Nano-59
3.2.2015. 11:57
Bać Joza, pisao sam ili bolje kazti rekao sam Vam da svijet nije crno-bijel kako ga vi dijelite i vidite, vašim stavovima i prosudbama ne nedostaje kritičko razmišljanje, kod vas toga jednostavno nema, vi ste izgubljena duša i samo vas čudo može spasiti od lutanja u ovoj našoj zbilji. Nemojte sami sebi davati ocjenu o kvaliteti ili o dobonamjernosti, pustite nas da o tome odlučimo. Poznata je ona da je put u pakao popločan dobrim namjerama. Dok vi držite ljestve jednima i vi ste kao i oni.
UooH
3.2.2015. 11:49
Ljubo pa ovo je lijevi portal to se nemoze opovrgnuti to se vidi po odabiru tekstova, ovo je demokratska drzava i zasto nebi mogao biti takav, a ovo "udbaski" je pretjerano, to svkako nije.

Gospodinu Gazdeku treba zahvaliti jer je pokazao svim ovim komentatorima koji pljuju po bac jozi koliko je on vazan za ovaj portal, time sto mu je posvetio cijeli jedan tekst.
pocelo je
3.2.2015. 10:15
bac joza zasto mislis da te napada?nista sto je rekao nije neistinito.ako je onda navedi sta je netocno.
pocelo je
3.2.2015. 10:12
zigi7darko hehehe prokuzio si im taktiku kao poljaci hrvatsku taktiku u rukometu
bać joza
3.2.2015. 9:42
Poštovani uredniče ovoga portala!

Zvuči gotovo nevjerojatno da ste odlučili jednu svoju kolumnu iskoristiti kao direktni napad na jednoga komentatora vaših objavljenih članaka. To sve govori. To govori da su moji komentari izuzetno kvalitetni i dobronamjerni. Samim time što ste se prvi put odlučili u svom članku obrušiti na jednoga komentatora pokazali ste svu objektivnost vašega portala kao i vašu neutralnost.

Glede portala dnevno.hr rekao sam da bi bilo koji put zgodno prenijeti članke gospodina Tihomira Dujmovića, uglednog i priznatog komentatora. Ostalo ne bi htio komentirati.

Pozdrav!
mirovnjak2
3.2.2015. 8:38
Gorane!
Bać Joza i dnevno HR kao i neki novinari tog portala čije stavove Bać Joza često prenosi na ovaj portal u svojim komentarima ne zavređuju tvoju pažnju niti pažnju ljudi koji ne znaju mrziti.
Za to podržimo sina heroja Vukovara i Hrvatske i njegovu udrugu pod sloganom " JA NE MRZIM"
zigi7darko
3.2.2015. 7:25
Nogometnim žargonom rečeno, očekujem vrlo brzo napad po desnom krila uz puno nepredvidivih driblinga u stilu Garrinche, te totalno prebacivanje igre na stranu protivnika, uz naglašenu želju da se lucidnim potezima protivnik ponizi...
slobodagovora
3.2.2015. 7:01
Tako je baćko je mučki provokator!
Autor Lj.R.W.
3.2.2015. 2:37
Ne radi se samo o glupoj preporuci "bać joze" (mnogi znaju tko je Ljubas, vlasnik sva tri portala koji se sramotno prilagođavaju publici pa o istoj temi objavljuju ono što čitatelji žele pročitati, podilazeći im), radi se i o tome da je "bać joza" izvolio već prvim upisom skrenuti raspravu i najgore, prilijepio je ovom portali i LIJEVO, I KOMUNISTIČKO i ono što je neoprostivo, UDBAŠKO... Opaka diskvalifikacija ovog portala ne služi mu na čast - nama ipak nije naštetio, i Gazdek i mi koji pišemo i objavljujemo znamo tko smo, ali sebi i Katoličkoj crkvi "bać joza" jest! Ulaziti u javni prostor, pa makar i kao komentator tekstova, podrazumijeva i određenu odgovornost! Neka i "bać joze" kao polemičara, ali siguran sam da je zadnjim upisima sam sebe - popišaom i kompromitirao se ne samo u očima nas koji drugačije mislimo od njega, nego i u očima - vjernika, istomišljenika i sličnomišljenika!


Još iz kategorije Blog urednikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.