Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virovitica

Odbačeni prigovori Vladimira Kiša i Branka Svobode

  sbg           04.11.2003.         2176 pogleda
Odbačeni prigovori Vladimira Kiša i Branka Svobode
VIROVITICA, 4. studenoga – Kao neosnovane, Gradsko poglavarstvo na današnjem je izvanrednom zasjedanju odbilo prigovore Vladimira Kiša i Branka Svobode na odluku Poglavarstva o izboru pročelnika upravnih odjela za financije i gospodarstvo i za društvene djelatnosti.
vladimir kis

Vladimir Kiš je kao razlog prigovora naveo da nije bilo osnove za raspisivanje natječaja za popunu pročelničkog radnog mjesta dok Upravni sud ne riješi njegovu tužbu povodom rješenja o razrješenju s te dužnosti. Upozorio je i na upitnu zakonitost Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Grada Virovitice, zbog čega bi se moglo dogoditi da se mora ukinuti Ured za financije i gospodarstvo kao i mjesto pročelnika toga ureda.
branko svoboda

Branko Svoboda je, pak, prigovorio da iz rješenja koje mu je dostavljeno «nije vidljivo temeljem kojih je okolnosti Poglavarstvo donijelo odluku o imenovanju Marca Šojata, odnosno iz rješenja se ne vidi niti jedan razlog temeljem kojeg je Poglavarstvo dalo prednost ovome kandidatu». Osim toga, Svoboda je naveo, kako piše u obrazloženju članovima Gradskog poglavarstva, «i druge okolnosti za koje ocjenjuje da su od bitnog značenja za donošenje pobijanog rješenja, a koje su manje-više osobnog karaktera i nisu od utjecaja na zakonitost rješenja (isticanje vlastitih znanja u dosadašnjem radu, procesne radnje imenovanog radi razgleda spisa predmeta i sl.)».
»I dalje smo stava da ovo Poglavarstvo ima pravo izabrati pročelnike i da ja kao gradonačelnik imam pravo birati svoje najbliže suradnike», zaključio je gradonačelnik Ivica Kirin. Napomenuo je da je Marc Šojat, izabrani kandidat za mjesto pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i hrvatski branitelj, iako mu prednost nije dana po toj osnovi već zbog toga što je mlad čovjek koji govori pet jezika i gradonačelnik vjeruje da će dati novu «kreativnu energiju» koja je nužna u radu ovoga Odjela.
Isto tako, bio je odriješit Kirin, u Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije izabrana je kvalitetna osoba koja dobro poznaje problematiku kojom se bavi pa smatra da je odluka bila opravdana.
Protiv ovih rješenja nema prava žalbe, ali se pred Upravnim sudom u roku 30 dana može pokrenuti upravni spor tužbom. No, to ne odgađa dolazak novih pročelnika koji bi, čim prime rješenja, trebali preuzeti nove dužnosti.
«Nema više vremena za odgađanja jer smo i ovako izgubili previše vremena», zaključeno je danas na izvanrednom zasjedanju Gradskog poglavarstva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica