Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Turizam

Od utorka 28. listopada u VIDRA-i saznajte odgovore na sva pitanja o Europskoj uniji

  ravidrra.hr           23.10.2014.         813 pogleda
Od utorka 28. listopada u VIDRA-i saznajte odgovore na sva pitanja o Europskoj uniji

Informacijski centar Europe Direct Virovitica građanima je na raspolaganju već od 6. listopada  a u utorak, 28. listopada, bit će upriličena svečanost službenog otvorenja na kojoj će nazočiti predstavnici Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj predvođeni voditeljem g. Brankom Baričevićem. Otvorenje je predviđeno za 11.30 sati, u prostorijama Razvojne agencije VIDRA gdje je ured EDIC Virovitica smješten. Kao stanovnici zemlje koja je tek nedavno postala članicom Europske unije, građani se susreću se s mnogo nejasnoća i nepoznanica koje im je potrebno objasniti i pružiti im priliku za njihovo aktivno uključivanje. Cilj Informacijskog centra Europe Direct Virovitica je promicati građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini kroz omogućivanje građanima Virovitičko-podravske županije da im sve informacije o područjima djelovanja EU budu dostupne, te kroz pružanje prilike da direktnom interakcijom sa stručnjacima dobiju odgovore na sva EU pitanja, a koja utječu na njihov svakodnevni život.

Prijavitelj projekta je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Dvije zaposlenice razvojne agencije pružati će građanima odgovore na sva pitanja o Europskoj uniji, a građani će se moći i samostalno informirati korištenjem dostupnih publikacija te računalom namijenjenom upravo njima. Ured informacijskog centra smješten je u zgradi Razvojne agencije VIDRA, na adresi Augusta Šenoe 1, Virovitica. Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Aktivnosti informacijskog centra i razne ovosti vezane uz Europsku uniju građani mogu pratiti na facebook stranici Europe Direct Virovitica i Twitter profilu EDIC Virovitica te na web stranici www.europedirect-vpz.eu. Upite i komentare građani mogu postavljati na društvenim profilima, putem kontakt obrasca na web stranici, e-mailom na info@europedirect-vpz.eu, telefonski na 033/725-219 ili osobnim dolaskom u Centar. Svrha centra je informiranje građana o pravima i prilikama koje im pruža Europska unija, kao i o aktivnostima i događanjima sa područja naše Županije. Sve usluge Centra su besplatne.

Glavni partneri prijavitelja su Lokalne akcijske grupe s područja županije (LAG Papuk, LAG Marinianis i LAG Virovitički prsten) koje će u suradnji s centrom organizirati edukacije i sudjelovati u informiranju stanovnika kojima je potrebno znanje i pomoć o aktivnostima i mogućnostima Europske unije. Također, podršku projektudaje virovitička Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici. U sklopu projektnih aktivnosti do kraja godine u planu je, osim informiranja građana, medijskih objava, izrade promotivnih materijala, i održavanje Dana otvorenih vrata na 4 lokacije u županiji, u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici, sa naglaskom na teme koje su aktualne na pojedinim područjima. Projekt sufinancira Europska unija, a Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj nadležna je institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
23.10.2014. 14:15
Lako za EU, no kada ćemo moći saznati sve odgovore na pitanja o Hrvatskoj?


Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.