Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Prosvjeta

Od teorije do prakse - projekti u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine

        18.01.2014.         1306 pogleda
Od teorije do prakse - projekti u OŠ Eugena Kumičića iz Slatine

Županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije održalo je u Daruvaru u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, a stručni skup su pozdravile ravnateljica škole Vesna Štefanac  i voditeljica županijskog stručnog vijeća Ivana Gregorić.

Jedna od tema je bila i povlačenje sredstava iz europskih fondova te je za tu temu bila pozvana gošća predavačica profesorica Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine budući da je bila i jest voditeljica triju projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije.

Profesorica Schmitz predstavila je projekt Zajedničkom suradnjom osnovnih škola Slatine i Sigetvara do boljega znanja (L.E.C.S.S.) koji je završio sa provedbom 30.travnja 2011. godine u vrijednosti od 167.966,00 eura. Projekt je realiziran na komponenti II, IPA Pretpristupnog fonda: Prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Projekt Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra  sufinancirat će se isto preko IPA Prekograničnog programa Mađarska -Hrvatska u vrijednosti od 230.272,10 eura s istim projektnim partnerom Osnovnom školom Tinodi Lantos iz Sigetvara.

Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost projekt je koji će se sufinancirati iz Europskog socijalnog fonda; Daljnji razvoj i provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira.  Ukupna vrijednosti projekta je 204.224,23 eura, a provest će ga pet projektnih partnera: OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Dobriše Cesarića iz Zagreba, OŠ Ivana Granđe iz Zagreba, OŠ Otona Ivekovića iz Zagreba i Grafička škola u Zagrebu iz Zagreba.

U sklopu programa Comenius provodi se projekt Plesni prijatelji u vrijednosti od 22.500,00 eura i projekt će realizirati pet projektnih partnera iz Turske, Bugarske, Poljske, Slovačke i Hrvatske.

Predstavljeni su projekti sufinancirani iz Zaklade Slagalica: Sport za sve (Sufinanciranje Zaklade Slagalica: 15.000,00 kuna)i Učenje, igra i zabava na svježem zraku (Sufinanciranje Zaklade Slagalica: 13.000,00 kuna).

Profesorica Schmitz sudionicima skupa predstavila je cjelokupnu problematiku u upravljanju projektnim ciklusom te ih uputila na sve relevantne institucije i organizacije koje otvaraju natječaje za neprofitne organizacije kao što su škole.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta