Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Virovitica.net

Od sinoć nova kolumna na našem portalu: Najljepše je doma, Anke Dorić

        12.08.2012.         4314 pogleda
Od sinoć nova kolumna na našem portalu: Najljepše je doma, Anke Dorić

Bit će to priče o zavičaju, Slavoniji i Virovitici, nostalgična prisjećanja na djetinjstvo i mladost, na lude i neponovljive osamdesete gopdine prošlog stoljeća. Prvu priču Klupe naše mladosti objavili smo jučer kasno navečer.

Anka Dorić, doktorica medicine, specijalista transfuzijske medicine, predstojnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Imunološkom zavodu, stručna suradnica savjetovališta Poliklinike Virogena Plus, stručna suradnica ECCA-e, Europske udruge za rak vrata maternice i predsjednica Nacionalne udruge za planiranje obitelji, spolno i reproduktivno zdravlje i prava "Plan A".

Rođena je Virovitičanka, a od 1982. Godine živi i radi u Zagrebu. Nakon obavljenog liječničkog staža u KB 'Sestre milosrdnice' i položenog stručnog ispita, od siječnja 1994. do kraja veljače 2004. radila u Medicinskom centru i Općoj bolnici Virovitica kao liječnik opće medicine, voditelj zdravstvene stanice na selu, liječnik u Stanici za hitnu medicinsku pomoć i liječnik - transfuziolog na Odjelu za transfuzijsku medicinu. Od ožujka 2004. godine do kolovoza 2007. radila na mjestu voditeljice laboratorijske dijagnostike i Savjetovališta za spolno prenosive bolesti, u Poliklinici VirogenaPlus, za infektologiju, dermatovenerologiju i citologiju, u Zagrebu, a danas obnaša dužnost predstojnice na Odjelu za transfuzijsku medicinu u Imunološkom zavodu, d.d., Zagreb.

Članica je više strukovnih društava Hrvatskog liječničkog zbora. Osim medicine, čitav se život bavi novinarstvom, te je zadnjih dvadesetak godina objavila više od stotinu stručnih i popularno znanstvenih članaka u zdravstvenim i stručnim časopisima, te popularnoj (tjednoj, mjesečnoj i dnevnoj štampi, od Vite, Doktora u kući, Vašeg zdravlja, Zdravih vijesti, Jutarnjem i , Večernjem listu , i drugdje. Zajedno sa hrvatskom književnicom Julijanom Matanović koautorica je zabavno-edukativnog romana za tinejdžersku populaciju ''One misle da smo male'' , koji je od svoje objave, krajem 2010, godine, u dvije godine osvojio 4 prestižne nagrade: nagradu Anto Gardaš za najbolje književno djelo za djecu i mlade u 2010. godini, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika, nagradu Mali princ, za najbolju knjigu za mlade u regiji, za 4 zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora i Hrvatska), hrvatsku knjižnu nagradu Kiklop u kategoriji Knjiga godine za djecu i mladež 2011.godine i nagradu Biser mudrosti, Europske udruge za rak vrata maternice, koja se dodjeljuje pojedincima i institucijama u Europi za njihove aktivnosti u prevenciji ove opake bolesti.

Doktorica Dorić je neposredno nakon Domovinskog rata radila i kao v.d. direktora Informativnog Centra Virovitica. U vrijeme srednjoškolskog obrazovanja na Radio Virovitici je ispekla zanat radijskog spikera-novinara koji je dogradila u 15-ak godina rada na Radio Velikoj Gorici.

Danas uglavnom piše i predaje popularna stručno-znanstvena predavanja i članke iz medicine, osobito imunologije, molekularne medicine, infektologije i venerologije, a u slobodno se vrijeme bavi i transakcijskom psihoanalizom i komunikologijom. Majka je 12 godišnjeg dječaka Marka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mira Markus
15.1.2019. 11:16
*Anki


Još iz kategorije Virovitica.net