Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Crna kronika

Od ponedjeljka akcija Manje oružja-manje tragedija

        20.02.2011.         1657 pogleda
Od ponedjeljka akcija Manje oružja-manje tragedija

Od ponedjeljka 21. veljače pa sve do 19. ožujka PU virovitičko - podravske na području cijele županije provodit će akciju Manje oružja - manje tragedija. Građani će na punktovima uz prigodne info - materijale dobiti i sve informacije o načinu vračanja oružja, a biti će podijeljeni i prigodni pokloni (majice, kemijske olovke...). Ova akcija, traje već nekoliko godina, a o njezinoj uspješnosti, govori i podatak da je dragovoljno predan veliki broj raznog automatskog, poluautomatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog oružja, streljiva te eksploziva.

Stupanjem na snagu novog Zakona o oružju, kojim je ponovno dozvoljeno, bez sankcija vračanje oružja u nelegalnom posjedu brojni građani, koji su imali nelegalno oružje u posjedu, uočili su sve dobre strane ove akcije, te su shodno tome postupili po svojoj savjesti i djelatnicima za protueksplozijsku zaštitu ove PU u prije provedenim akcijama, vratili nelegalno oružje. 

Također, ima i onih koji bez razloga imaju strah od vračanja takovog oružja policijskim službenicima, pa je u nekoliko slučaja primijećeno da neodgovorni građani nekontrolirano odbacuje nelegalno vatreno oružje, minsko - eksplozivna sredstva i streljivo uz prometnice i na smetlištima. Nekontrolirano odbačeno oružje, a naročito eksplozivna sredstva, predstavljaju veliku opasnost za ljude, koji u slučaju nailaska na ista, mogu nehotičnim ili namjernim dodirom, zadobiti teške ozljede ili smrtno stradati.

Policijski apel policije građanima

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti. Građani koji  dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Crna kronika