Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Promet

Od petka kamionima iznad 7,5 tona zabranjen promet kroz središte Virovitice

        20.04.2009.         2116 pogleda
Od petka kamionima iznad 7,5 tona zabranjen promet kroz središte Virovitice

Od petka, 24. travnja 2009. godine, započet će primjena novopostavljene prometne signalizacije čime se ograničava promet teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5t na dijelu državne ceste D2 od kružnog toka na istoku do Zapadne obilaznice na zapadu.

U svrhu provođenja prometne regulacije preusmjeravanja teretnog prometa iz središtu Virovitice postavljana je nova prometna signalizacija kojom se ograničava promet u tranzitu teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, kroz središte Virovitice.

Grad Virovitica je, u svojstvu nositelja investicije, pribavio potrebne Elaborate prometne regulacije te sve prethodne suglasnosti za ograničavanje prometa teretnim vozilima. Sukladno izrađenim Elaboratima prometne regulacije i odlukama Grada, promet teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5t, preusmjerava se na sljedeće pravce:

U dolasku iz pravca Osijeka sa državne ceste D2, Ulice Stjepana Radića (kružni tok) promet se preusmjerava na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu (ŽC 4022), Bilogorsku ulicu (ŽC 4251), zapadnu Virovitičku obilaznicu D5 i potom ponovno na državnu cestu D2 u pravcu Korije i obrnuto.

S obzirom na to da bi novo uređenje prometa moglo uzrokovati zastoje pri protočnosti cestovnog tranzitnog i lokalnog prometa u gradu, osigurana je pojačana prisutnost prometne policije na predvidivo kritičnim točkama nove regulacije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Michele Ivan
22.4.2009. 21:22
Pozdravljam tu zabranu za Kamione i to ste trebali vec prije uvesti. :)
mastermind
22.4.2009. 15:37
Evo danas mi stigla knjižica "Volim svoj grad" u kojoj se spominje autocesta Vrbovec-Bjelovar-Virovitica, i stavili su slike sutoceste, sve fino i krasno....hehehe...
xxll
22.4.2009. 8:14
Da li itko može nabrojiti sva lažna obećanja dana od HDZ-a vezano za prometnu infrastrukturu VPŽ?
100noga
21.4.2009. 21:47
prekrasno...
kriknaglas
21.4.2009. 21:28
...ni vicevi na netu nisu bolji od ovih djela, ovo su majstorski vicevi, jako, jako smješno kiro vic majstore, jesi sredio ovu Viroviticu.
mastermind
21.4.2009. 19:16
Koje plitko predizborno mazanje očiju!
xxll
21.4.2009. 14:30
vLATKICE
Malo sutra, jedino rješenje naših prometnih problema je izgradnja brzih cesta, zaobilaznica rješava prometne problema samo grada Virovitice.
Vlatkica
21.4.2009. 9:10
Nevjerojatno-prije ovakvih odluka moraju se neizbježno stvoriti povoljni preduvjeti kako bi se izbjegao ovakav predprogramirani kaos.Teški kamionio i đleperi biti će usmjereni na slabo izgrađene ceste, voziti će kao kroz labirint, uske zavoje,loše izvedene i uske pružne prijelaze, poremetiti i otežati lokalni promet, povećati opasnost za prigradska naselja.Ništa se neće oplakšati ili poboljšati.Odgovorni za ovo rješenje očito nemaju pojma kako Virovitica diše.
JEDINO TRAJNO I NAJJEDNOSTAVNIJE RJEŠENJE BILA BI SJEVERNA ZAOBILAZNICA.
vjetar
21.4.2009. 8:52
Kiro je potrkalo!
kritika
21.4.2009. 8:20
Još jedanput naglašavam: Ovo je na najdirektniji način priznanje jada i bijede aktualne vlasti koja javno priznaje da nije uspjela riješiti promet izmještanjem istog iz gradova i naselja kako to radi sav normalan svijet, pa i u Hrvatskoj. Umjesto toga promet izmještamo iz centra i skrećemo ga u sporedne uličice koje to neće moći prihvatiti. Pokazaće to vrijeme.
Ja ću sada citirati one koje stalno veličaju lik i djelo Saborskog zastupnika "Zahvaljujući našem saborskom zastupniku gospodinu Đakiću i njegovom radu, naši novci odoše južnije, a kod nas sve jadnije i tužnije, i sada imamo ovaj cirkus"
freeman
21.4.2009. 6:58
kaže mi kolega vozač da ovakve komplikacije nema u Hr.... kroz uske uličice i preko pružnog prijelaza i to sve bez svjetlosne signalizacije, ali mi moramo biti posebni po svemu...


Još iz kategorije Promet