Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Slatina

Od novog 'gazde' traže radna mjesta i pet nezarađenih plaća ?!

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           31.08.2011.         3482 pogleda
Od novog 'gazde' traže radna mjesta i pet nezarađenih plaća ?!

Petomjesečni neuspješni pregovori predstavnika radnika i Sindikata PPDIV-a s poznatim hrvatskim ulagačem Dankom Končarom o preuzimaju najvećeg slatinskog poduzeća ''Gaj FM' doveli su 270 radnika na početak višemjesečne agonije. Sada je vjerojatnije da će tvrtka završiti u stečaju nego sretnim dogovorom po kojem bi svih 278 radnika trebali ostati na svojim radnim mjestima, a  novi 'gazda' bi im trebao isplatiti i pet plaća koje nisu ni zaradili jer više od 3 mjeseca  ne dolaze na posao.

O novim pregovorima, ovaj put s novim vlasnikom 'Gaj FM-a' Goranom Šoićem, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a  radnike je, umjesto na skupu zaposlenika, kako je to ranije obećano, obavijestio putem lokalne radio stanice.

-Novom vlasniku ponudili smo Sporazum po kojemu tražimo da u  'Gaj-u' svi radnici zadrže posao te da im se isplate sva potraživanja. Nisam mogao ni sanjati da će se sve ovo odužiti do 1. rujna. Vjerujemo da ćemo, najkasnije do idućeg ponedjeljka, s vlasnikom Goranom Šoićem, iza kojega stoji i njegova obitelj, postići sporazum koji će zadovoljiti radnike, izjavio je regionalni sindikalni povjerenik Šimo Orešković.

O odgovornosti bivših vlasnika i uprave za propast 'Gaj FM'-a', koji je državi, vjerovnicima i radnicima dužan više od 90 milijuna kuna, te o odgovornosti Sindikata što je pola godine zavlačio radnike, a potom priznao da su razgovori sa strateškim ulagačem Končarom završili neuspješno, u Sindikatu PPDIV ne žele govoriti.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

senior
1.9.2011. 20:34
U sadašnjem Gaju i onom predhodnom sve uprave i nadzorne odbore postavila je politika znači HDZ-e. To je činjenica od koje nitko ne može pobjeći, zato ja pozivam sadašnju aktualnu vlast na čelu sa gradonačelnik koji je usput rečeno za vrijeme svih ti postavljanja bio prvi ili drugi čovjek grada ili stranke, da konačno ljudima ovog grada reknu istinu ili da konasčno sa te nekad jedne od najuspješnijih tvrtki u branši dignu svoje "prljave" šape.
anakonda
1.9.2011. 18:52
dobro pitanje feral!

ali odgovor će te razočarati. saborskoj zastupnici je zabranjen ulaz u krug tvornice gaj-a i svaki kontakt sa radnicima gaj-a za vrijeme prosvjeda.

zašto pitaš?

"Milan Fehir i HDZ spašavaju radna mjesta u Gaju i Inpou
Članovi NO-a i uprave istaknuti su slatinski HDZ-ovi kadrovi."


znači oporba nema što tražiti u firmama u kojima vlada hdz.
komentar g. fajša "ciljano" ukazuje na problem radnika u gaj-u.
Feral
31.8.2011. 11:49
Iako nemam nikakve veze sa Gajem , volio bih da nam naši saborski zastupnici ( ili bolje zastupnik i zastupnica ) precizno objasne kako se tvrtka sa dugovanjem od 90 mil. može prodati nekome tko ima 5 zaposlenika i ne bavi se proizvodnjom ( dakle ne može biti riječi ni o nekom strateškom povezivanju ).Tko se u ime države odrekao svojih potraživanja a tko u ime dobavljača i zašto. Da li je kupac dao nekakvu bankovnu garanciju ???
Dragi naši zastupnici koji imate primanja u iznosu od 5 prosječnih radnički plaća ( ili 8 Gajevih radničkih plaća ) bio bih vam zahvalan kada bi ste se malo više pozabavili tom problematikom. Da li ste muškog ili ženskog spola te kako se osjećate, možete razmišljati nakon odlaska u mirovinu koja će opet biti veća od 3 radničke plaće.
fajš
31.8.2011. 9:06
Šimo Orešković ,sindikalni predstavnik MUTI IZVOR??!!


Još iz kategorije Slatina