Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Od danas dostupan HAKOMetar

        05.11.2012.         1338 pogleda
Od danas dostupan HAKOMetar

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) danas je pustila rad HAKOMetar, alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa internetu.

Riječ je o softverskom alatu koji krajnjim korisnicima omogućuje utvrđivanje je li brzina širokopojasnog pristupa internetu u skladu s ugovorenom. S obzirom na to da se radi o službenom i certificiranom alatu, rezultati njegovih mjerenja se mogu koristiti kao dokaz u eventualnim prigovorima operatorima zbog neisporučivanja ugovorene brzine pristupa internetu, napominju iz HAKOM-a.

Brzinu pristupa internetu korisnik može samostalno ispitati s vlastitog osobnog računala. Preduvjet kojeg treba osigurati za mjerenje jest da se računalo s kojeg se provodi ispitivanje izravno poveže s modemom operatora žičnom vezom te da se isključe svi ostali uređaji koje korisnik ima u lokalnoj mreži. Mjerenja je također nužno obaviti između 19 i 23 sata, budući da se u suprotnom neće moći uvažiti za postupke podnošenja prigovora operatoru.

HAKOMetar je izrađen u suradnji s CARNet-om te podržava sve popularne računalne operacijske sustave, uključujući Windows, Linux i Mac OS platforme. Aplikacija se može preuzeti s HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi ovdje

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti