Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Od danas dostupan HAKOMetar

        05.11.2012.         1318 pogleda
Od danas dostupan HAKOMetar

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) danas je pustila rad HAKOMetar, alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa internetu.

Riječ je o softverskom alatu koji krajnjim korisnicima omogućuje utvrđivanje je li brzina širokopojasnog pristupa internetu u skladu s ugovorenom. S obzirom na to da se radi o službenom i certificiranom alatu, rezultati njegovih mjerenja se mogu koristiti kao dokaz u eventualnim prigovorima operatorima zbog neisporučivanja ugovorene brzine pristupa internetu, napominju iz HAKOM-a.

Brzinu pristupa internetu korisnik može samostalno ispitati s vlastitog osobnog računala. Preduvjet kojeg treba osigurati za mjerenje jest da se računalo s kojeg se provodi ispitivanje izravno poveže s modemom operatora žičnom vezom te da se isključe svi ostali uređaji koje korisnik ima u lokalnoj mreži. Mjerenja je također nužno obaviti između 19 i 23 sata, budući da se u suprotnom neće moći uvažiti za postupke podnošenja prigovora operatoru.

HAKOMetar je izrađen u suradnji s CARNet-om te podržava sve popularne računalne operacijske sustave, uključujući Windows, Linux i Mac OS platforme. Aplikacija se može preuzeti s HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi ovdje

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti