DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Obveza pravnih osoba i obrtnika glede novih pravilnika o gospodarenju otpadom


  Ekologija           vpž           16.09.2009.         956 pogleda
Obveza pravnih osoba i obrtnika glede novih pravilnika o gospodarenju otpadom

VIROVITICA - U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je stručno savjetovanje na temu „Obveza pravnih osoba i obrtnika glede primjene novih pravilnika o gospodarenju otpadom te izmjena Zakona o otpadu i zakona o zaštiti okoliša“. Stručno savjetovanje održano je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica i Flora VTC Virovitica dok su suorganizatori bili Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i Udruženje obrtnika Virovitica.

Aleksandar Ralić, načelnik Odjela za gospodarenje otpadom Ministarstva zaštite, okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, održao je predavanje na temu „Strateško planski dokumenti i propisi iz područja gospodarenja otpadom RH“. Osim njega, Jasna Kufrin, rukovoditeljica Odjela za otpad Agencije za zaštitu okoliša, održala je predavanje na temu „Obveze gospodarstvenika temeljem propisa iz područja gospodarenja otpadom“, dok je Dubravka Repić, stručna suradnica za zaštitu okoliša Upravnog odjela za graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije održala prezentaciju na temu „Registar onečišćivača okoliša Virovitičko-podravske županije – problematika“.

Cilj savjetovanja bio je pomoći lokalnim gospodarstvenicima i poduzetnicima da svoje poslovanje što prije usklade s propisima, pravilnicima i zakonima koji reguliraju problematiku zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša. Naime, sve stroža hrvatska zakonska regulativa, te niz novodonesenih pravilnika u domeni zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, pred gospodarstvenike postavljaju vrlo zahtjevne norme rada i poslovnog ponašanja kako bi se i u ovoj oblasti što prije uskladili s Europskom unijom. Ponukani velikim iskazanim interesom lokalnih gospodarstvenika, pravnih osoba i obrtnika, a kao njihov prvi partner u problematici zbrinjavanja otpada, organizirano je ovo stručno savjetovanje.

Sudionici su upoznati sa strateškim hrvatskim interesima u gospodarenju otpadom, aktualnim novinama i konkretnim obvezama proizvođača otpada glede vođenja raznih očevidnika i izvještavanja državnih agencija i nadležnih upravnih tijela. Nazočnima su se u pozdravnim govorima obratili i Milan Vanđura poslovni tajnik Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Virovitica i Željko Iharoš, direktor Flore VTC.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije EkologijaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: