Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Obrtnička komora: Završio proljetni ispitni rok za polaganje majstorskih ispita

        19.05.2012.         2123 pogleda
Obrtnička komora: Završio proljetni ispitni rok za polaganje majstorskih ispita

U Obrtničkoj komori upravo je završio proljetni ispitni rok za polaganje majstorskih ispita.  Na održanoj sjednici ispitnih komisija, analizirano  je provođenje ispita i verificiran uspjeh kandidata koji su pristupili ispitima.  Ispit je prijavilo 37 kandidata u 17 različitih zanimanja.  Ispitu je pristupilo 36 kandidata,  a uspješno položilo 30 kandidata. Pet kandidata upućuje se na ponovni pismeni ispit iz struke, a 1 kandidat polaže kompletni ispit u narednom ispitnom roku.

Svim kandidatima koji su uspješno položili majstorski ispit HOK-a će najprije izdati Potvrde o položenom ispitu, a  29 lipnja na svečanoj akademiji HOK-e u HNK  u Zagrebu biti će uručene diplome majstora.  Kao što je već poznato i ove godine svi koji su uspješno položili ispit mogu Od Ministarstva poduzetništva i obrta zatražiti povrat (od 80%) za troškove ispita.

Slijede nove prijave kandidata za jesenski ispitni rok.

Ovih dana posebnu pažnju posvetili smo promidžbenim aktivnostima usmjerenim na popularizaciju obrtničkih zanimanja i pobuđivanje interesa učenika osmih razreda za upis u neko od obrtničkih zanimanja. Izradili smo katalog odnosno Vodič za izbor škole i zanimanja, te umnožili DVD na kojem su prikazana 26 zanimanja u multimedijalnom obliku.

Ovih dana, u dogovoru sa Osnovnim školama s područja županije održavamo prezentacije i sastanke s učenicima na kojim pružamo niz informacija i tako pomažemo u odabiru škole i zanimanja koje će učenici moći upisati.

Nadalje, za istaknuti je i aktivno učešće Obrtničke komore, odnosno njenih majstora u provođenju kontrolnih i pomoćničkih ispita u JMO za obrtnička zanimanja pri strukovnim školama.

U lipnju slijedi ispis svjedodžbi o pomoćničkom zvanju, te još jedan ispitni roku u stručnom osposobljavanju. Kao i do sada na usluzi smo svima u pružanju informacija ne samo vezano za obrazovanje, već i drugih informacija od interesa naših članova, učenika i njihovih roditelja.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo