Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Obrtništvo

Obrtnička komora Virovitičko-podravske partner na 14. Obrtničkom sajmu Istre, Puli

        11.10.2011.         1935 pogleda
Obrtnička komora Virovitičko-podravske partner na 14. Obrtničkom sajmu Istre, Puli

Na pulskoj Karolini, podno zidina Arene, održan je od 6. do 9. listopada 14. Obrtnički sajam Istre na kojemu se predstavilo gotovo 200 izlagača uglavnom iz Istre, zatim drugih dijelova Hrvatske, te iz Slovenije i Srbije. Među izlagačima najviše je bilo obrtnika, 106, a predstavljeno je i 27 tvrtki, tri škole, 31 komora (obrtnička i gospodarska), zatim obiteljska poljoprivredna gospodarstva i dvadesetak ostalih izlagača među kojima su bili inovatori, samostalni umjetnici i drugi.

Na svečanosti otvorenja sajma 6. listopada uzvanicima, izlagačima i posjetiteljima obratili su se Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županijer, Jasna Jaklin-Majetić, predsjednica HGK - Županijske komore Pula, Josip Novogradec, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Miro Dodić, predsjednik uprave Istarske kreditne banke Umag d.d., Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule, Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, Ivan Bubić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.


Ovogodišnjem Obrtničkom sajmu Istre partner je bila Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Osim 14 obrtnika Komora je predstavila i tri tvrtke u organizaciji HGK- Županijske komore Virovitica, Županiju i njenu Turističku zajednicu i Turističku zajednicu grada Virovitice.

Predstavljanje Komore održalo se prvog sajamskog dana na komorskom štandu gdje su se okupili sudionici svečanosti otvorenja sajma, brojni izlagači i posjetitelji, a Komora ih je sve uz pomoć Udruge kuhara Orahovice, mesnica „Kalinić" i „Šuvak", obrta „Tadić", slastičarnice „Horvat", Udruge virovitičkih vinara "Sveti Vinko" i drugih počastila marendom za pamćenje. Bile su tu delicije poput ajvara, kulena, kulenovih seka, raznih namaza, najboljih vina, marmelada, kolača, a sve to spravljeno po starinskim receptima, bez aditiva i emulgatora.

Sve druge informacije o Virovitičko-podravskoj županiji nazočni su mogli saznati iz prikaza turističko-promotivnog filma "Županija s osmjehom". Nije stoga čudo što su domaćini našoj Komori nudili mjesto partnera sajma i iduće godine. Komora se i ovim putem zahvaljuje na pomoći Virovitičko-podravskoj županiji, TZ županije i grada Virovitice, svim naprijed navedenim institucijama i pojedincima, kao i gradu Orahovici i Javnoj vatrogasnoj postrojbi VPŽ koji su pomogli u prijevozu osoba i stvari.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo