Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Obrtništvo

Obrtnici o komorskom doprinosu, radu na crno, priznanjima, projektu ‘sms obrtnik’

        10.11.2011.         1591 pogleda
Obrtnici o komorskom doprinosu,  radu na crno, priznanjima, projektu ‘sms obrtnik’

Pod predsjedanjem Josipa Novogradeca, predsjednika Područne obrtničke komore Virovitica, održana sjednica komorskog Upravnog odbora na kojoj je u središtu pozornosti bilo nekoliko aktualnih tema pa tako i materijalno-financijskog poslovanja Komore i matičnih udruženja obrtnika nakon trećeg kvartala ove godine.

Iako je s 31. listopada Komora nekoliko tisuća kuna u minusu projekcija za kraj godine je da će, naplatom određenih potraživanja, ostvariti pozitivan financijski rezultat, pa nema potrebe za provedbu rebalansa komorskog proračuna Komorski doprinosu za 2012. se sukladno reformi komorskog sustava ne smije povećati, što bi se moglo negativno odraziti na poslovanje manjih udruženja.

Nakon više mjesečnih priprema i uvažavanja, u cjelosti ili djelomično, prijedloga iz udruženja obrtnika, Upravni odbor je definirao konačni tekst Pravilnika o priznanjima koji će se uputiti Skupštini za narednu sjednicu.

Sljedeće, ne manje aktualne teme sjednice odnosile su se na utvrđivanje odluke o modelu financiranja slanja poruka po projektu "sms obrtnik" te izvješće o podnesenim prijavama i rezultatima obavljenog nadzora sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju neregistriranog obavljanja djelatnosti. Što se tiče projekta "sms obrtnik", koji se već djelomično provodi i u potpunosti treba zaživjeti krajem godine,

Područna obrtnička komora će sukladno odluci snositi dio troškova slanja SMS poruka za svoja matična udruženja. Vezano za izvješće o rezultatima obavljenog nadzora po podnesenim prijavama "rada na crno" obrtnici su nezadovoljni dijelom koji se odnosi na sporost u reagiranju nadležnih službi koje bez naloga ne mogu izaći na teren, a zbog čega bi se u tom dijelu trebao mijenjati Zakon, dok je ipak izraženo i umjereno zadovoljstvo glede podatka da se pojedinci iz nelegalne zone namjeravaju preseliti u leganu, to jest registrirati obrt.

Na kraju sjednice Odbor je imenovao tročlano Povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu kataloga 17. Međunarodnog sajma VIROEXPO, a u njemu su uz predsjednika Komore Josipa Novogradeca, članovi Upravnog odbora Željko Bjelica i Vladimir Ivoš, te Božidar Jeremić, kao tajnik Povjerenstva.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo