Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Obrtništvo

Obrtnici naveli sedam zahtjeva budućoj vlasti

        24.11.2011.         1639 pogleda
Obrtnici naveli sedam zahtjeva budućoj vlasti

"U jeku predizborne kampanje obećanja političkih stranaka stižu sa svih strana. Obrtnici žele da se i njihov glas čuje, jer oni najbolje znaju kako je teško poslovati i opstati u okruženju u kakvom jesmo. Obrtnici najbolje znaju koji su njihovi najveći problemi i kako ih riješiti, te s pravom pitaju stranke gdje je obrtništvo u njihovim gospodarskim programima", stav je Hrvatske ortničke komore koji je novinarima danas iznio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Virovitičko podravske županije Josip Novogradec.

Predstavnici obrtnika naveli su i sedam zahtjeva prema budućoj vlasti. Među njima je uvođenje financijske discipline na tržištu sa naglaskom da država mora biti najmoralniji poduzetnik . Tu se posebno traži dosljedno provođenje Zakona o rokovima ispunjenja novčanih obveza, multilateralne kompenzacije te dosljedno provođenje Strategije reforme pravosuđa RH 2011.-2015. uvođenjem sudu pridruženog mirenja.

Tu su i zahtjevi obrazovanje bez alternative, jednakopravni položaj gospodarskih subjekata u poslovanju, sudjelovanje predstavnika obrtnika u oblikovanju gospodarske politike, povećanje konkurentnosti obrtništva, fleksibilnost korištenja radne snage kao idealnu priliku za zaposlene i nezaposlene gdje se traži sklapanje ugovora o privremenim i povremenim poslovima i dosljednu zaštitu prava radnika  te  ponovo osnivanje Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

independente
24.11.2011. 17:27
što je beskonačno? svemir !! i ljudska glupost, naravno.
slušao sam jučer najavu ove "tiskovne konferencije" i sam naslov je izazivao čuđenje. molim vas, obrtnici iznose sedam zahtjeva novoj vlasti ! prosto za nevjerovati da dno može biti i ispod dna.
osam godina sanadera i kosor obrtnicima je bilo "zlatno doba"!! sto posto! kako drugačije objasnit da se obrtnici, ili njihov capo, nisu oglasili sa bilo kakvim zahtjevom, molbom barem.
dakle, bilo je, ovih osam godina, dobro vrijeme.
al, ne lezi vraže, izgleda se dosadašnja vlast nećeodržati. vlast od koje nije bilo "uputno" nešto tražiti. pogotovu ako si s tom vlašću u koaliciji. a zastupaš i obrtnike. trebalo bi i stisnuti i ...... a to ne ide.
i evo idealne prilike, pred kolegama i javnosti "ispasti" frajer i zaštitnik. i faca.
kenedy je davno rekao: ne pitaj što ti država može dati već što ti njoj trebaš dati!!
znači, da bi od države nešto tražio moraš joj dati ono što duguješ.
oni koji ne duguju, svaka čast. ovi drugi....bolje - kuš....
seri ipopljuj
24.11.2011. 16:28
a što buduća vlast traži od obrtnika... Prijavu radnika a ne kao dosad - na crnjaka, izdavanje računa sa jedne kase a ne kao dosada jednu u radnji a jednu doma... noćni klubovi, kafići, pekari... koliko je samo love utajeno, ali nadam se da je kucnuo čas iliti da će odzvoniti mutikašama samo treba promijeniti ovaj dvadesetogodišnji program


Još iz kategorije Obrtništvo