Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Kultura

Objavljeno novo izdanje vodiča Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji

        15.12.2011.         2887 pogleda
Objavljeno novo izdanje vodiča Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji

U četvrtak, 15. prosinca 2011. godine u zgradi Virovitičko-podravske županije na poziv županijske koordinatorice školskih preventivnih programa Vesne Šerepac, dipl. ped. održan je  sastanak voditelja školskih programa prevencije ovisnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji. Na ovom je skupu predstavljeno treće, izmijenjeno i dopunjeno izdanje vodiča za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji".

Vodič je namijenjen svim učenicima, ali će biti (kao i prošlogodišnje izdanje) podijeljen učenicima prvoga razreda svih srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. Iz tiska je vodič izašao upravo sada prije odlaska učenika na zimski odmor. To je ciljano učinjeno u ovome trenutku kako bi djeca i mladi u Virovitičko-podravskoj županiji imali kvalitetnu i cjelovitu informaciju o tome gdje mogu potražiti mogućnosti za provođenjem svojega slobodnog vremena.

Projekt „Iskoristi dan" započeo je još 2007. godine u suradnji s Osnovnom školom Eugena Kumičića iz Slatine te je nastavljen u narednim godinama suradnjom s većinom škola u Virovitičko-podravskoj županiji, a svake se godine razvijao u sve potpuniji vodič koji sadrži informacije o većini društvenih, sportskih i inih aktivnosti za mlade u Virovitičko-podravskoj županiji. Realiziran je u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, pogotovo s voditeljima školskih programa prevencije ovisnosti koji su sa svojim učenicima ustrajno svih ovih godina prikupljali podatke o aktivnostima na svojemu području. Vodič se oslanja i na rezultate Ankete o ovisnostima koja se niz godina provodi u svim školama na području Virovitičko-podravske županije. Slijedom tih rezultata osmišljene su raznolike aktivnosti usmjerene pomoći djeci i mladima u organizaciji slobodnog vremena. Ovaj vodič i ranije predstavljena slikovnica „Moje slobodno vrijeme" (koja je namijenjena najmlađima) u okviru ciljanih aktivnosti usmjerenih slobodnom vremenu djece i mladih obuhvaćaju sada cjelokupnu populaciju djece i mladih u Virovitičko-podravskoj županiji.

Predstavljanje vodiča na završetku obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti dijelom je raznolikih aktivnosti kojima se Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nakladnik vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, a autori su Miroslav Venus, Vesna Šerepac i Siniša Brlas. U elektronskom obliku dostupan je na www.zzjzvpz.hr.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura