Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Obavijesti

Objavljena dva europska natječaja iz MEDIA programa

  vpž           29.09.2009.         1338 pogleda
Objavljena dva europska natječaja iz MEDIA programa

Izvršna agencija Europske komisije za obrazovanje, audiovizualne aktivnosti i kulturu objavila je dva natječaja u okviru Programa MEDIA. Natječaj pod nazivom Audiovizualni festivali ima za cilj poboljšati pristup šire javnosti europskim audiovizualnim djelima, unaprijediti promociju europskog kinematografskog i audiovizualnog naslijeđa, te unaprijediti suradnju europskih kinematografskih i audiovizualnih organizacija. Prijaviti se mogu europske organizacije (privatne tvrtke, neprofitne organizacije, udruženja, zaklade, općine, gradovi) iz zemalja članica MEDIA Programa (zemlje članice EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska i Hrvatska). Projektom se može ostvariti minimalno 10.000,00 eura, a maksimalno 75.000,00 eura. Potpora po pojedinom projektu ne može prijeći više od 50 posto prihvatljivih troškova projekta. Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 27. studenog 2009. godine za one projekte čiji početak provedbe je predviđen između 1. svibnja 2010. godine i 31. listopada 2010. godine, te zaključno do 30. travnja 2010. godine za one projekte čiji početak provedbe je predviđen između 1. studenog 2010. godine i 30. travnja 2011. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj Internet adresi: http://ec.europa.eu/information_society/media/festiv/forms/index_en.htm.
Natječaj pod nazivom Potpora televizijskim prijenosima europskih audiovizualnih radova ima za cilj promovirati transnacionalne televizijske prijenose europskih audiovizualnih radova produciranih od strane nezavisnih produkcijskih kuća, kako bi se što bolje povezali i uspostavila suradnja između onih koji produciraju, snimaju, emitiraju i distribuiraju audiovizualne radove. Prijaviti se mogu nezavisne TV produkcijske kuće iz zemalja članica EU, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Švicarske i Hrvatske. Projektom se može ostvariti maksimalno 500.000,00 eura za radove iz područja fikcije i animirane projekte odnosno ne više od 12,5% prihvatljivih troškova producenta, te 300.000,00 eura za kreativne dokumentarne projekte odnosno ne više od 20% prihvatljivih troškova. Rokovi za podnošenje projektnih prijedloga su zaključno do 27. studenog 2009. godine, 5. ožujka 2010. godine i 28. lipnja 2010. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj Internet adresi: http://ec.europa.eu/information_society/media/producer/tv/detail/index_en.htm
Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć zainteresirani se mogu obratiti u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA-u, tel. 033/800-207 ili e-mail: info@ravpz.com (www.ravpz.com).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObavijestiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.