Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Obrtništvo

Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde

        15.11.2015.         1266 pogleda
Objavljen Pravilnik o izdavanju EU potvrde

Na temelju Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija, ministar rada i mirovinskog sustava donio je Pravilnik o izdavanju EU potvrde. Njime se propisuje sadržaj i uvjeti za dobivanje EU dokumenta domaćim pravnim i fizičkim osobama za neometano pružanje usluga na tržištu država potpisinica Ugovora o EU gospodarskom prostoru i Švicarske konfederacije. EU potvrdu za obrtnika izdaje mjesno nadležan ured državne uprave u roku od 15 dana od dana uredno podnesenog zahtjeva.

Zahtjev se može podnijeti na propisanom obrascu osobno, putem pošte ili elektronički i u njemu obrtnik mora navesti podatke vezane za identifikaciju obrta i njegova vlasnika, naziv države domaćina na čijem području će pružati usluge i naziv profesije odnosno djelatnosti koje namjerava obavljati.

Također, uz zahtjev potrebno je u neovjerenoj preslici priložiti i slijedeću dokumentaciju: domovnicu, uvjerenje Suda ne starije od 6 mjeseci da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak, osobnu iskaznicu, dokaz o obrazovnoj kvalifikaciji, potvrdu o OIB-u, podatke HZMO-a o radno-pravnom statusu i dokaz o stečenom radnom iskustvu za poslove koji će se obavljati. Pravilnik je objavljen u „Narodnim novinama“ br. 123 od 11. studenog 2015. i stupa na snagu 19. studenog 2015.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo