Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Kultura

Objavljen Natječaj za 34. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

        11.02.2015.         1137 pogleda
Objavljen Natječaj za 34. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Hrvatski sabor kulture objavio je KNJIŽEVNI NATJEČAJ za 34. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan 20. lipnja 2015. u Zagrebu.  Pozivaju se svi književni stvaratelji da pošalju svoje radove na natječaj HSK-a i izbore sudjelovanje na Susretu. Susret hrvatskih zavičajnih književnika je književna manifestacija koja jednom godišnje okuplja zavičajne književne stvaratelje i prezentira njihova najbolja književna ostvarenja.

Cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih, neprofesionalnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavsko, čakavsko i štokavsko), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela te obogaćivanje hrvatske pisane baštine.

PRIJAVE NA NATJEČAJ I PRAVO SUDJELOVANJA

Na Natječaj se mogu prijaviti hrvatski državljani stariji od 15 godina, osim članova Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva pisaca.

Na Natječaj se primaju poetski, prozni i dramski radovi na sva tri hrvatska narječja: kajkavsko, čakavsko i štokavsko.

Sve radove potrebno je poslati poštom u 3 primjerka na adresu: Hrvatski sabor kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb s naznakom za književni natječaj, najkasnije do 1. travnja 2015. 
Uz radove prijavitelji su dužni dostaviti i popunjenu prijavnicu koja je sastavni dio prijave. Prijavnicu možete preuzeti na www.hrk.hr

Autori poetskih radova na Natječaj mogu poslati do 5 pjesama, poema ili ostalih poetskih oblika.

Autori proznih radova na Natječaj mogu poslati 1 prozni rad (pripovijetke ili novele, putopisi, eseji, romani te ostali prozni oblici) do 10 A4 stranica.

Autori dramskih tekstova na Natječaj mogu poslati jedan rad u cijelosti, bez ograničenja stranica, a rad treba biti napisan prema formalnim zahtjevima drame.

Jedan autor na Natječaj može poslati radove u sve tri kategorije.

Radovi koji se šalju na Natječaj ne smiju biti prethodno objavljeni, a dramski tekstovi ni objavljeni ni uprizoreni. Radovi iz područja stvaralaštva za djecu ne ulaze u konkurenciju Natječaja.
Svi radovi trebaju biti napisani osobnim računalom ili strojopisom, vlastoručno potpisani i ne vraćaju se autorima poslije vrednovanja.

Nepotpune prijave, radovi poslani nakon isteka roka za slanje radova, kao i sve prijave koje nisu u skladu s Pravilima Susreta i propozicijama raspisanog književnog natječaja neće biti uzeti u razmatranje. 

 Po završetku Natječaja, Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od eminentnih hrvatskih književnika vrednovat će pristigle radove te odabrati autore koji će na Susretu primiti priznanje, pohvalu ili plaketu Hrvatskog sabora kulture.

Više informacija o Natječaju, prijavama i Susretu hrvatskih zavičajnih književnika pročitajte na službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture www.hrsk.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura