Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Pjesme Podravine i Podravlja

Objavljen natječaj za 24. festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači

  vn           22.02.2016.         1342 pogleda
Objavljen natječaj za 24. festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja raspisala je natječaj za 24. glazbeni festival u Pitomači. Ove godine nastavlja se dobra tradicija i iskustvo s prošlogodišnjeg Festivala. I dalje podijeljen na dvije festivalske večeri, ali s manjim brojem novih skladbi, otvoreniji prema suvremenim tamburaškim oblicima i sklon očuvanju tradicionalnih, ovogodišnji festival u Pitomači svojoj publici želi predstaviti kvalitetne skladbe popularnog tamburaškog te etno i folklornog izričaja.

„Cilj ove, još uvijek nove, koncepcije je jasnije određivanje propozicija za skladbe koje želimo na 24. glazbenom festivalu u Pitomači. Nadamo se da ćemo tako autorima i izvođačima pomoći u odabiru sadržaja kojim će se predstaviti na Festivalu i potaknuti ih da svoje radove prijave na natječaj.”, istaknuo je umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

 Prva festivalska večer tako će biti posvećena popularnim tamburaškim skladbama u slobodnoj formi, bez ograničenja glazbenog stila i jezika. Glavni kriteriji za odabir skladbi su kvaliteta skladbe i izvođača te prihvatljivost za slušatelje. Deset skladbi ove večeri bit će izabrane putem izravnog poziva Festivala, a ostale skladbe izabrat će se putem natječaja. U skladbama se, uz tradicijske instrumente kao što su tambure, violine, cimbal i harmonika, mogu koristiti i ostali instrumenti, osim onih sa sintetskim zvukovima.

 Na drugoj festivalskoj večeri predstavit će se etno i folklorne skladbe Podravine i Podravlja. Pet skladbi za ovu večer bira se putem izravnog poziva organizatora Festivala renomiranim hrvatskim autorima dok se ostale skladbe biraju putem natječaja. U obzir dolaze etno i folklorne skladbe temeljene na glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu. Skladbe izvode mali sastavi, folklorne skupine i solisti uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a.

Demo snimke skladbi za obje festivalske večeri šalju se na adresu Glazbeni festival Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača u formatu audio CD-a, ili putem maila prijavom na festival@pitomaca.hr zaključno s 31. ožujkom 2016. godine. Detaljnije informacije o prijavi možete pronaći u tekstu natječaja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Pjesme Podravine i Podravlja