Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Suhopolje

Obilježena 20. obljetnica osnutka 6. «Suhopoljske» čete

  Jadranka Fuchs           15.06.2011.         2870 pogleda
Obilježena 20. obljetnica osnutka 6. «Suhopoljske» čete

U organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja iz domovinskog rata općine Suhopolje, u nedjelju je u Suhopolju u nazočnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, Željke Grahovac, načelnice općine Suhopolje Zlate Šljivac, te drugih uzvanika i predstavnika udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata s naše županije, svečano obilježena 20. obljetnica formiranja prve službene postrojbe oružanih snaga RH na području općine Suhopolje, te je proslavljen i Dan branitelja općine Suhopolje.

Svetom misom u mjesnoj crkvi Sv. Terezije Avilske, započelo je službeno obilježavanje i proslava, a nastavilo se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  na spomen obilježju poginulim braniteljima s područja općine Suhopolje.

Potpredsjednik  Hrvatskog sabora RH Vladimir Šeks i saborski zastupnik Josip Đakić uz prigodni govor otkrili su spomen ploču u znak sjećanja na 28. lipnja 1991. godine, kada je formirana 6. četa 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica.

Tom su prigodom nazočnim pripadnicima 6. čete 50 samostalnog bataljuna ZNG-a  uručene zahvalnice. Riječi zahvale za doprinos u Domovinskom ratu, ali i daljnje zalaganje za očuvanja dostojanstva Hrvatskih branitelja u miru, svim braniteljima uputili su i nazočni uzvanici Vladimir Šeks, Josip Đakić, Zlata Šljivac, te prvi ratni zapovjednik postrojbe pukovnik Marijan Brlek.

Nakon svečanog djela, obilježavanje i proslava nastavila se, sada već tradicionalnim sportskim takmičenjima u kojima je sudjelovalo preko 190 sportaša - branitelja naše županije, a za još bolje raspoloženje pobrinuli su se «Suhopoljski tamburaši» Najbolje ekipe i sportaši iz Suhopolja su otišli noseći sa sobom medalje ali i lijepe uspomene.

Ova manifestacija samo je jedna u nizu kojom UHBDR općine Suhopolje svake godine promovira Domovinski rat kao svijetlu tekovinu novije Hrvatske povijesti i na taj način čuva uspomene na one koji su za našu sadašnjost i budućnost  dali najviše i najvrednije što čovjek može dati - svoje živote.

Uspomene i sjećanja na poginule i nestale Hrvatske branitelje, druženja i zajedništvo branitelja sasvim sigurno opravdava i slogan Udruge «Zajedno u ratu - zajedno u miru» .

UHBDR zahvaljuje se općini Suhopolje koja je bila pokrovitelj proslave, te načelnici općine Suhopolje Zlati Šljivac, kao i svima koji su pomogli da se ova manifestacija održi, ali i svim braniteljima-sudionicima bez kojih ovo obilježavanje ne bi imalo svrhe.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

SIDRO
15.6.2011. 17:48
Pozdravljam ovaj veliki skup i sve uzvanike,ali htjeo bih pitati uvaženu gospođu načelnicu zašto je zaboravila pozvati Dragovoljce i sudionike Gradinskog voda(Bačevac,Gradina,Lug,Brezovica)nisu pozvani na svečanu proslavu iako su bili dio Suhopoljske satnije kojom je zapovjedao gosp. Brlek a kasnije Brajtingen?
tarik
15.6.2011. 16:29
Izgleda da se puno vina popilo.


Još iz kategorije Suhopolje