Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Obilježena 19. obljetnica HDZ-a Općine Čađavica

        28.03.2009.         2360 pogleda
Obilježena 19. obljetnica HDZ-a Općine Čađavica

Uz mnoštvo članova, u Mjesnom domu u Čađavici, održana je 19. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice općine Čađavica. Obljetnici su između ostalih nazočili, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, tajnik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, član Županijskog odbora HDZ-a i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić, član Županijskog odbora HDZ-a i pomoćnik ministra, ravnatelj Robnih zaliha Tomislav Tomić, član Županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, nacionalni dopredsjednik i predsjednik mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Dinko Đeri, načelnici općina Mikleuš Milan Dundović i Nove Bukovice Zlatko Milošević, kandidat za načelnika općine Sopje Josip Granjaš  te u ime domaćina, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, koji je ujedno i kandidat za budućeg načelnika općine Čađavica.

Mirko Rončević, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik općine Čađavica, obratio se nazočnim članovima Hrvatske demokratske zajednice i cijenjenim uzvanicima, govoreći o projektima koji su odrađeni na području općine Čađavica uz poruku „sve projekte koje smo obećali 2005. smo i ostvarili do danas". Govorio je o vodoopskrbi, poboljšanju prometnih komunikacija, ulaganju znatnih sredstava u školstvo na području općine... Istaknuo je da je u razdoblju od 2005.-2009. na području općine uloženo više od 25 milijuna kuna i da se to može vidjeti na svakom dijelu općine u svakom naselju gdje su se u protekle četiri godine obavljali mnogobrojni radovi. Nazočnima se obratio i župnik Valentin Halić koji je govorio o povijesti stvaranja Hrvatske demokratske zajednice na ovom području te o važnosti HDZ-a u stvaranju samostalne Hrvatske.

Nacionalni dopredsjednik i predsjednik mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Dinko Đeri govorio je o snazi mladih na području Virovitičko-podravske županije, istaknuvši da mladež HDZ-a zauzima sve važniju ulogu u društvo, apostrofirajući najmlađeg župana u Republici Hrvatskoj, Tomislava Tolušića. Podcrtao je i kako je mladež HDZ-a „jedini politički pomladak koji pali svijeće i polaže cvijeće na obilježja i grobove hrvatskih branitelja".

Član Županijskog odbora HDZ-a i pomoćnik ministra Tomislav Tomić, govorio je kako u Hrvatskoj nema mjesta, od Dubrovnika do Iloka gdje se nešto ne radi i da je to zasluga Hrvatske demokratske zajednice te da će HDZ i nadalje nastaviti ulagati u svako naselje, svaku ulicu kako bi se stvorili uvjeti za ostanak mladih u naseljima kakvo je i Čađavica.

Član Županijskog odbora HDZ-a i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić, govorio je o važnosti ulaska Hrvatske u NATO i EU. Govorio je o ulaganjima i poticanjima za sadnju novih voćnjaka, vinograda, gradnji hladnjača, gradnji staja muznih krava... Govorio je o povećanju ukupne proizvodnje mlijeka i mesa, ali i o isplati poticaja, uz najavu da će do početka proljetne sjetve svi poticaji biti isplaćeni. Kazao je da najveće zasluge za razvitak Hrvatske pripadaju Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Tajnik Županijskog odbora HDZ-a i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, govorio je o 19 godina Hrvatske demokratske zajednice. Ustvrdio je kako je napredak na području cijele općine više nego vidljiv zahvaljujući upravo politici HDZ-a i načelnika Mirka Rončevića. „HDZ je najjača politička opcija i u općini Čađavica, Virovitičko-podravskoj županiji i Republici Hrvatskoj" - podcrtao je Tomislav Tolušić. Istaknuo je kako se moglo napraviti više, no da se ne smiju zaboraviti periodi kada HDZ nije u Čađavici bio na vlasti jer se tada, za boljitak i bolji život svih u Čađavici nije napravilo ništa.

„Da se je u to vrijeme obnovila škola Ilmin Dvor u Čađavačkom Lugu, ne bi je mi danas morali obnavljali, mi bi danas napravili vrtić ili bi napravili školu u nekom drugom naselju. Ovako moramo napraviti ono što se davno trebalo napraviti". Podcrtao je da je Mirko Rončević kao kandidat za načelnika općine Čađavica odličan izbor te da će imati punu podršku u daljnjem razvoju i unapređenju općine Čađavica.

Na kraju skupu, nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić. Govorio je između ostalog o nastajanju samostalne Hrvatske i presudne uloge u njenom stvaranju Hrvatske demokratske zajednice i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, o skorom ulasku Hrvatske u NATO i ulasku Hrvatske u Europsku Uniju...

„Zanimaju nas kvalitetni projekti, zanimaju nas oni koji hoće raditi za boljitak svojeg mjesta, svoje Hrvatske". Govorio je o koalicijama koje „ako su se mogle ostvariti na državnoj razini, onda je preporučeno da one budu i na lokalnom nivou". Govorio je o pobjedi HDZ-a na lokalnim izborima.

„Uvjereni smo u pobjedu na lokalnim izborima. U proteklom razdoblju odrađeno je mnogo projekata i dovoljno je samo osvrnuti se oko sebe i vidjeti koliko je napravljeno za boljitak svih stanovnika na području i općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske. Mi želimo iste uvjete života i za stanovnike Virovitice i Čađavice i zato ćemo i nadalje raditi na unapređenju svakog našeg naselja, svake općine. Zbog toga, zbog snage Hrvatske demokratske zajednice, jedinstva svih njezinih članova, vjerujem u pobjedu već u prvom krugu načelnika Mirka Rončevića, ovdje u općini Čađavica, kao i pobjedu mladog župana Tomislava Tolušića na području Virovitičko-podravske županije" - kazao je između ostalog Josip Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika