MORH: 12 hrvatskih vojnika u Kabulu cijepljeno protiv bjesnoće
Jutarnji list: Od 1. ožujka kutija cigareta dvije kune skuplja
Župan Čačić najavljuje tužbu protiv ministrice Divjak
Sud potvrdio zakonitost upisa Fakulteta hrvatskih studija
Plenković bi predsjednici uredio Visoku i primio je natrag u HDZ
Beroš o koronavirusu: Moramo biti oprezni, ali zasad nema razloga za zabrinutost
Miletić: Centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom promašaj!

  Dossier Bolnica

Obilježena 110 obljetnica Opće bolnice Virovitica

  Foto Rudi Vanđija           22.10.2012.         4419 pogleda
Obilježena 110 obljetnica Opće bolnice Virovitica

U roku od 15 dana Ministarstvo zdravlja će prezentirati plan sanacije županijskih bolnica s nositeljima, rokovima i mjerama koje bi trebali provesti Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski sabor - rekao je danas u Virovitici na proslavi 110. obljetnice Opće bolnice Virovitica ministar zdravlja Rajko Ostojić. „Naša misija su dnevne bolnice i objedinjeni hitni bolnički prijem, a zajedno sa županijama bolnice za produženo liječenje", pojasnio je.

Bolnica u Virovitici s vrlo skromnim smještajnim i kadrovskim kapacitetima prvi put se spominje 1841. godine, a tek 1902. godine sagrađeno je krilo s 59 kreveta.  Glavna bolnička zgrada izgrađena je 1966. godine kada je bilo ukupno 415 kreveta. Bolnica je dograđena 1984. godine, a 2010. godine sagrađena je nova bolnička zgrada u koju je uloženo 35 milijuna kuna.

„Ovih dana  završeno je opremanje četvrtog kata nove bolničke zgrade u koji je preseljen kirurški odsjek za abdominalnu kirurgiju. Ukupno utrošena sredstva za opremanje preseljenih odjela iznose oko 4,5 milijuna kuna. Uz to treba spomenuti i donacije od oko 400 tisuća kuna", rekla je ravnateljica bolnice dr Ana Bajer Feketić.

Ministar Ostojić naglasio je kako će do kraja godine biti završiti projekt objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

"Sigurno je da više od 90 tisuća građana ove županije nikada nije bilo u bolnici, ali praktično svi bili nekad u hitnom prijemu jer je hitni bolnički prijem nešto što je zadnjih dvadesetak godina donijelo značajan pomak u kvaliteti medicinske i zdravstvene skrbi u cijelom svijetu", rekao je Ostojić

Dodao je da će osim toga biti  nabavljeni novi ultrazvučni aparate te da je za virovitičku Opću bolnicu odobreno  22 specijalizacije i nekoliko suspecijalizacija

Danas Opća bolnica Virovitica ima ukupno 21 tisuću četvornih metara i 300 kreveta razmještenih u 9 bolničkih odjela, a u polikliničko-konzilijarnom dijelu ugovoreno je 20 djelatnosti sa 36 specijalističkih dijelu ugovoreno je 20 djelatnosti sa 36 specijalstičkih polikliničko-konzilijarnom  oko 4,5 milijuna kuna. Uz to treba sponeut ambulanti i 39 dijagnostičkih punktova. Bolnica skrbi o 110.000 korisnika iz Virovitičko-podravske i rubnog dijela Bjelovarsko-bilogorske županije.

Virovitička bolnica ima 650 zaposlenih od kojih je 95 liječnika. U prvih devet mjeseci ove godine u bolnici je liječeno 7500 bolesnika s prosječnom duljinom liječenja 7,2 dana, a kroz ambulante i dijagnostiku prošlo je 225.000 pacijenata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Templarius
23.10.2012. 10:52
od svih odjeljenja najljepsa mi je psihijatrija... tamo bi se najbolje osjecao... :-)))


Još iz kategorije Dossier BolnicaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.