Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Obavijest građanima Virovitice o čišćenju dimovodnih objekata

  virovitica.hr           11.05.2024.         1766 pogleda
Obavijest građanima Virovitice o čišćenju dimovodnih objekata

Na području grada Virovitice, zona zapad, dimnjačarske usluge vrši tvrtka „Dimko“ d.o.o. iz Pitomače, a na zoni istok dimnjačarski obrt „Dim“ iz Virovitice. Obavještavaju se građani Virovitice da su kao obveznici davanja čišćenja dimovodnih objekata dužni ovlaštenim dimnjačarima dati točne podatke o broju i vrsti dimovodnih objekata te omogućiti pristup do mjesta čišćenja, kao i redovnog pregleda u svrhu održavanja dimnjaka.

Navedeno je propisano temeljem članka 6. Odluke o dimnjačarskoj službi („Službeni vjesnik Grada Virovitice“ br. 06/04, 10/05 i 3/11). Obveznici davanja na čišćenje dimovodnih objekata su vlasnici ili korisnici stambenih zgrada, stanova, poslovnih zgrada i prostorija, stanari i drugi korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija odnosno, korisnici dimovodnih objekata.

Nadalje, odredbom članka 24. Odluke o dimnjačarskoj službi („Službeni vjesnik Grada Virovitice“ br. 06/04, 10/05 i 3/11) propisano je da su korisnici dimovodnih objekata dužni omogućiti čišćenje i kontrolu dimovodnih objekata radnim danom od 7 do 17-sati.

Izvan vremena određenog u prethodnom članku može se obavljati čišćenje dimovodnih objekata po prethodnom dogovoru između koncesionara i korisnika dimovodnog objekta. S obzirom na navedeno, a u slučaju nepoštivanja gore navedenih odredbi Odluke o dimnjačarskoj službi poduzet će se odgovarajuće mjere sukladno spomenutoj Odluci. Ovim putem obavještavamo građane da se pridržavaju propisanih odredbi Odluke kako ne bi došlo do neželjenih posljedica (požara, trovanja) uslijed neredovitog čišćenja dimovodnih objekata.

Za kontakt sa tvrtkom “Dimko” d.o.o. građani mogu zvati na telefon: 781-036
Za kontakt sa dimnjačarskim obrtom “Dim” građani mogu zvati na mobitel: 099/535-9134

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica