Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Aktualnosti

O otkazu Borisu Paveliću u Saboru i Hrvatskom novinarskom društvu

        18.06.2015.         1507 pogleda
O otkazu Borisu Paveliću u Saboru i Hrvatskom novinarskom društvu

Nezavisni saborski zastupnik Branko Vukšić osudio je u danas u Sabor navodni otkaz novinaru Novog lista Borisu Paveliću i otkazivanje suradnje kolumnistu Slobodne Dalmacije Borisu Dežuloviću, ocijenivši da je riječ o "prestrojavanju i početku duhovne obnove pred smjenu vlasti".

"Agonija u hrvatskim medijima nije ništa novo, no mi se ovdje uglavnom zadržavamo na televizijama i portalima, a najveća agonija je upravo u tiskanim medijima. Njoj nije uzrok samo siromaštvo građana, koji sve manje kupuju novine, već sve manje novinarstva, ne zato što novinari ne znaju novinarstvo ili su odustali od novinarstva, nego zato što vlasnici traže da budu ekonomski ili politički propagandisti", ustvrdio je Vukšić nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba nezavisnih ljevičara.

Vukšić upozorava i na "prestrojavanje" u Novom listu. Dodao je kako se "ne govori o vlasniku Faggianu, pred kojega je Zagrebačka banka bacala novac samo da opstane". "On i dalje može raditi što hoće, ispumpavati novac kako hoće, a Dražen Ciglenečki više ne smije pratiti HDZ, koji je pratio gotovo 20 godina, ali više nije podoban za to. Radi se o prestrojavanju i udaru na novinarstvo", ustvrdio je Vukšić.

Hrvatsko novinarsko društvo izrazilo je duboku zabrinutost viješću da je novinar Novog lista Boris Pavelić dobio odluku Uprave toga dnevnika o izvanrednom otkazu zbog objavljivanja teksta u kojemu je prenesena tvrdnja Josipa Manolića, bivšeg djelatnika jugoslavenske obavještajne službe, o tome da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nekada bio suradnik Udbe.   "Otkaz Borisu Paveliću zbog objave teksta u kojemu je prenesena izjava javne osobe o drugoj javnoj osobi nastavak je sve većeg pritiska na novinare da kako ne bi radili svoj posao te jasna poruka da će pritisci  kao i otkazi novinarima u raznim medijima, a bez opravdanih i u zakonu utemeljenih razlozima  razloga, biti nastavljeni", piše u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HND-a Saša Leković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ivan ?ada
19.6.2015. 10:03
Proba


Još iz kategorije Aktualnosti