Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Novim strojem za proizvodnju finih frakcija agregata tvrtka Radlovac koknurentnija na tržištu

  vpž/foto Kristijan Toplak           10.05.2017.         825 pogleda
Novim strojem za proizvodnju finih frakcija agregata tvrtka Radlovac koknurentnija na tržištu

U Hotelu Dukat u Orahovici održana je završna konferencija projekta „Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima“, nositelja tvrtke Radlovac. Projekt je sufinanciran i Europskog fonda za regionalni razvoj, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Ovim projektom su ostvarena ulaganja u novi proizvodnu liniju koja je omogućila promjenu tehnološkog procesa u proizvodnji dolomitnog agregata uz povećanje kapaciteta proizvodnje te smanjenja cijene koštanja po jedinici proizvoda. Uz racionalno korištenje prirodnih resursa projekt se razvijao u skladu s održivim razvojem, a otvorena su i nova radna mjesta.

Riječ je o stroj za proizvodnju finih frakcija agregata, investicija vrijednoj više od 3 milijuna kuna, od čega je 1.124.943,68 kuna bilo bespovratnih.

Tvrtka Radlovac iz Orahovice, već više od stotinu godina bavi se proizvodnjom i oplemenjivanjem tehničkog kamena. veliki je proizvođač tehničkog kamena. Nakon novih investicija, zapošljavaju 76 radnika s tendencijom novih zapošljavanja. Kamen prodaju u Hrvatskoj i u zemljama jugoistočne Europe, a inače, jedini su dobavljač kamena za proizvodnju kamene vune u RH. Radlovac je dobitnik raznih priznanja a između ostalog dobili su tri i Zlatne kune za najuspješnije poslovanje.

Projekt Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima sufinanciranim od Europske unije uz potporu Vlade RH, predstavlja iskorak u daljnjem razvoju Radlovca kao tvrtke posvećene održivom gospodarskom razvoju Orahovice, Virovitičko-podravske županije i RH. Moglo se to čudi od govornika, Emine Kovač, ravnateljice VIDRA-e, koja je pohvalila dosadašnju odličnu suradnju s Radlovcem. Osim toga, nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec, kao i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović koji je podcrtao kako se kvalitetnim i marljivim radom, ali i razvijanjem vizije za buduće poslovanje, mogu ostvariti odlični rezultati o čemu svjedoči primjer tvrtke Radlovac. O projektu su govorili direktor Nenad Sabljak i Neda Martić iz VIDRA-e.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo