Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Gospodarstvo

Novim strojem za proizvodnju finih frakcija agregata tvrtka Radlovac koknurentnija na tržištu

  vpž/foto Kristijan Toplak           10.05.2017.         749 pogleda
Novim strojem za proizvodnju finih frakcija agregata tvrtka Radlovac koknurentnija na tržištu

U Hotelu Dukat u Orahovici održana je završna konferencija projekta „Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima“, nositelja tvrtke Radlovac. Projekt je sufinanciran i Europskog fonda za regionalni razvoj, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Ovim projektom su ostvarena ulaganja u novi proizvodnu liniju koja je omogućila promjenu tehnološkog procesa u proizvodnji dolomitnog agregata uz povećanje kapaciteta proizvodnje te smanjenja cijene koštanja po jedinici proizvoda. Uz racionalno korištenje prirodnih resursa projekt se razvijao u skladu s održivim razvojem, a otvorena su i nova radna mjesta.

Riječ je o stroj za proizvodnju finih frakcija agregata, investicija vrijednoj više od 3 milijuna kuna, od čega je 1.124.943,68 kuna bilo bespovratnih.

Tvrtka Radlovac iz Orahovice, već više od stotinu godina bavi se proizvodnjom i oplemenjivanjem tehničkog kamena. veliki je proizvođač tehničkog kamena. Nakon novih investicija, zapošljavaju 76 radnika s tendencijom novih zapošljavanja. Kamen prodaju u Hrvatskoj i u zemljama jugoistočne Europe, a inače, jedini su dobavljač kamena za proizvodnju kamene vune u RH. Radlovac je dobitnik raznih priznanja a između ostalog dobili su tri i Zlatne kune za najuspješnije poslovanje.

Projekt Povećanje kapaciteta proizvodnje novom tehnologijom i novim tehnološkim procesima sufinanciranim od Europske unije uz potporu Vlade RH, predstavlja iskorak u daljnjem razvoju Radlovca kao tvrtke posvećene održivom gospodarskom razvoju Orahovice, Virovitičko-podravske županije i RH. Moglo se to čudi od govornika, Emine Kovač, ravnateljice VIDRA-e, koja je pohvalila dosadašnju odličnu suradnju s Radlovcem. Osim toga, nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec, kao i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović koji je podcrtao kako se kvalitetnim i marljivim radom, ali i razvijanjem vizije za buduće poslovanje, mogu ostvariti odlični rezultati o čemu svjedoči primjer tvrtke Radlovac. O projektu su govorili direktor Nenad Sabljak i Neda Martić iz VIDRA-e.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo