Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kultura

Novi radio na frekvenciji 97 Mhz: Nemamo veze s Radio Alfom

        20.08.2010.         14431 pogleda
Novi radio na frekvenciji 97 Mhz: Nemamo veze s Radio Alfom

Nakon neslavnog kraja „Radija Alfe" na gradskoj frekvenciji 97,0 Mhz odnedavno eksperimentalni program emitira radijska postaja privremenog naziva „Urbani radio".  Točan naziv novog radija javnost će saznati za desetak dana kada Vijeće za elektronske medije tvrtki Radio Virovitica d.o.o. iz Đurđevca i službeno potvrdi upotrebu frekvencije.  „Odmah na početku moram naglasiti da nemamo nikakvih veza s bivšim radijem kako se to misli.  Riječ je posve novoj tvrtki, novim vlasnicima, urednicima, novinarima, voditeljima i tehničarima",  kaže stopostotni vlasnik tvrtke „Radio Virovitica", Ivan Šubara.

Gradski radio program emitira iz iznajmljenih prostorija Nexeove zgrade na Trgu dr Franje Tuđmana. Prostorije nisu do kraja opremljene, nema studija za voditelja emisija pa je cijela ekipa, voditelj Vedran Lesić, tehničar Goran Lovrić, šef marketinga Mladen Vlainić i glavna urednica Vlatka Kiš zgurana u jednoj prostoriji što nikako ne umanjuje entuzijazam i želju da osvoje slušatelje. „Imam puno volje, želje i žara da kreiramo program koji će Virovitičani vrlo rado slušati jer želimo postati servis građana tako da se u svakoj situaciji mogu osloniti na nas - bilo da traže provjerenu i pravodobnu servisnu informaciju, najnoviju vijest ili samo dobru glazbu", kaže gospođa Kiš priznajući kako joj je uzor, po kojoj bi željela osmisliti konačnu koncepciju zagrebački Radio Antena.

Radio će, napominje ekipa, uvijek imati „dane otvorenih vrata", tko god ima nešto za reći, obavijestit sugrađane o svojim aktivnostima i najaviti događaje moći će to učiniti. Vijesti idu u 9, 11, 13 i 17 sati, a između toga glazba, servisne informacije, nagradne igre, mali oglasi... „Ne podliježemo strogoj shemi, uvijek, u svako doba dana i noći, jer imat ćemo noćni program, otvoreni smo za suradnju", ističe glavna urednica.  

Glazba koju radio emitira namijenjena je, prije svega, mlađoj publici - tehno, pop, rock, haus, hip-hop i sve što iz tih žanrova proizlazi. „Ne želimo podilaziti širokom sloju ljudi, da puštamo užasnu narodnu glazbu i cajke već bi bili na konju, ali se nećemo prodati. Ovo je duži put i malo teži, ali na kraku ćemo sigurno uspjeti okupiti znatan broj slušatelja", kaže glavna urednica.

Na novom radiju naglašavaju kako imaju poteškoća u sklapanju marketinških ugovora zbog negativne reputacije i dugova koje je ostavio Radio Alfa. „Treba nam vremena da oglašivačima objasnimo da smo mi novi radio i da ne možemo odgovarati za nešto što su učinili naši prethodnici", kaže voditelj marketinga Mladen Vlainić. 

Direktor Ivan Šubara demantira priče da iza njegovog novog radija stoji politika što potkrjepljuje ugled i nagrade koje je za kvalitetu programa i objektivnost u informiranju dobio Radio Đurđevac kojemu je, također, vlasnik. „Niti jedan političar neće krojiti mišljenje ni rad naših urednika i novinara, bit ćemo potpuno slobodni i neovisni u izvještavanju, a  sve političke opcije ćemo pratiti pod jednakim uvjetima", kaže Šubara.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
21.8.2010. 7:05
100% opet neka muljaža kao i sa bivšim radiom - financijski taj radio ne može proći nikako od svog marketinga, dakle...
?????
21.8.2010. 2:06
hahahaha strava sve sposobni ljudi za obavljane tih poslova nema sta pravi profici !
ivan2
20.8.2010. 23:03
Uspješan početak cijelom osoblju i nada u nešto novo, A zanima nas možda i snaga , domet i područje pokrivenosti , kvaliteta opreme. Ostalo OK!


Još iz kategorije Kultura