Radnička fronta: Nužna hitna i učinkovita implementacija Istanbulske konvencije
DHMZ: Sunčano vrijeme
HAK: Na granicama moguća čekanja
Jutarnji list: Prosječna plaća raste 270 kuna
Večernji list: Sigurno ostaje bar šest ministara
Požega: Jedan novooboljeli, četvero pušteno iz bolnice
Afera Fimi media: Uskok tehnički izmijenio optužnicu protiv Sanadera i HDZ-a

  Zdravstvo

Novi projekt Zavoda za javno zdravstvo provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama

        26.09.2013.         1170 pogleda
Novi projekt Zavoda za javno zdravstvo provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama

Nastavljaju se aktivnosti unutar projekta „Prevencija rizičnih ponašanja kroz specifičnu edukaciju, psihoedukaciju i pomoć mladima u organizaciji slobodnog vremena" koji provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji i u partnerstvu s Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Slatina. Radi se o projektu koji su osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije s ciljem da se istraži pojavnost među djecom i mladima (pušenje, alkohol, kockanje, droge i slobodno vrijeme) i osmisle preventivne aktivnosti radi prevencije rizičnih ponašanja.

Tako je u utorak, 24. rujna u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan sastanak predstavnika Zavoda s voditeljima Školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji s ciljem da se dogovore daljnje preventivne aktivnosti. Dogovoreno je da će odgojno-obrazovne ustanove do 15. listopada 2013. godine provesti posljednju u nizu, desetu školsku godinu za redom, Anketu o ovisnostima među učenicima šestoga razreda osnovnih škola i drugoga razreda srednjih škola. Također je dogovoreno da će potom svim učenicima prvoga razreda osnovnih škola biti podijeljena ponovno tiskana slikovnica „Moje slobodno vrijeme". Škole su preuzele obavezu do mjeseca studenog provesti aktivnosti na dopuni i izmjeni vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" koji bi u prosincu ove godine trebao imati peto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje koje će potom biti podijeljeno ciljanoj populaciji učenika osnovnih i srednjih škola.

Sastanak je iskorišten i da se usuglase aktivnosti na provedbi programa „Zdrav za pet" koji se provodi u školama a koji provode Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i Policijska uprava Virovitičko-podravska.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.