Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Novi broj Lidera: Fondovi EU - Čak 20 uvjeta za povlačenje milijarde eura

        24.03.2016.         1170 pogleda
Novi broj Lidera: Fondovi EU - Čak 20 uvjeta za povlačenje milijarde eura

Natječaji namijenjeni poduzetnicima za proširenje proizvodnje, novu opremu, tehnologiju, modernizaciju i nove prostore bit će zatvoreni. Kriteriji će se promijeniti, natječaji pojednostavniti, prilagoditi potrebama poduzetnika te brzo ponovno otvoriti. U novom broju Lidera u temi tjedna Jasmina Trstenjak piše o čak 20 uvjeta za povlačenje miljarde eura iz fondova EU.

Matilda Bačelić piše o kibernetičkom kriminalu zbog kojeg raste potražnja za sigurnosnim IT rješenjima. Spektar kompjutorskih prijetnji sve je veći, pa je na hrvatskom tržištu i sve veća prisutnost velikih globalnih igrača koji se brinu za sigurnost IT sustava. Nažalost, tvrtke ulažu tek nakon što ih pogodi neki ozbiljniji problem.

Pišemo i o privatnoj stomatološkoj ordinaciji Balenović koja je jedna od dvije zagrebačke ordinacije kojima francuska agencija dovodi pacijente. No kad izađu iz ordinacije, prepušteni su sami sebi jer nijedna agencija u Zagrebu ne nudi usluge medicinskim turistima. Za razliku od Hrvatske, Mađarska i Turska prepoznale su ih kao izvrsne potrošače.

Željka Laslavić piše o zrakoplovnim kompanijama u regiji i tvrdi kako će tempo utrke za regionalnog lidera diktirati brzina kojom će nova vlada pronaći strateškog partnera za Croatia Airlines. Povjerenstvo je osnovano 2014., kao konzultant angažiran je IFC, fond Svjetske banke, no do sada je sve bilo na razini spekulacija. U međuvremenu Zagreb bez strateškog partnera gubi bitku od Beograda...

Razgovarali smo i s Josipom Jambračem, autorom knjige 'Ljudi, ekonomija, država', koji za Lider tvrdi da što je lokalna jedinica manja, to je utjecaj politike na život u njoj veći.

U novom broju Lidera donosimo i detaljan izvještaj s Liderove konferencije 'Pametni gradovi', kao i s konferencije  ' Dan otvorenih integracija 2016.'. U bloku iz svijeta donosimo analizu što za poslovni svijet znači Obamin dolazak na Kubu, a možete čitati i o padu lanca zdrave hrane Chipotle i borbi za opstanak na tržištu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo