Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Nove prijetnje dinjevačkog đikana: Zamjenik načelnika općine Pitomača Ivan Erhatić (HDZ) u video snimci još oštrije zaprijetio neistomišljenicima

  Ivan Žada           25.05.2017.         9203 pogleda
Nove prijetnje dinjevačkog đikana: Zamjenik načelnika općine Pitomača Ivan Erhatić (HDZ) u video snimci još oštrije zaprijetio neistomišljenicima

Ivan Erhatić, šef lokalnog HDZ-a u Dinjevcu o čijem smo sramotnom obraćanju i prijetnjama upućenim neistomišljenicima nakon izborne pobjede pisali prije dva dana, odlučio se je ponovno obratiti putem facebook stranice lokalnog HDZ-a Dinjevac. Tvrdi da smo ga mi novinari, no i mještani pitomačkog kraja, kao i brojni čitatelji krivo razumjeli.

Podsjetimo, u obraćanju koje je vrvjelo gramatičkim i pravopisnim greškama zaprijetio je svima crvenima, šarenima i onima koje okupljaju i svim drugim političkim postrojbama, samo on zna što je pod time mislio, da za njih nema mjesta u Dinjevcu i da ga zaobilaze u širokom luku. U novom eseju koji je, sudeći prema daleko manje pravopisnih i gramatičkih grešaka netko drugi napisao u njegovo ime jer teško nam je povjerovati da je krajnje nepismena osoba pravopis i gramatiku svladala doslovno preko noći, Erhatić veli da je vrijeđanje daleko od njegovih svjetonazora.

„Dinjevac, otvoreno naselje.

Slijedom komentara na moj tekst objavljen na mrežnoj stranici, a koji komentari su po meni rezultat krivog tumačenja mog teksta, dužan sam, u cilju zaštite digniteta naselja Dinjevac, reagirati.

Ponukan povijesnom činjenicom da je u naselju Dinjevac Hrvatska demokratska zajednica, bilo sama ili u koaliciji, pobjeđivala na svim razinama izbora, napisao sam zahvalni tekst glasačima stranke čiji sam član od samih početaka njena stvaranja. Pri tome mi ni u primisli nije bilo ikoga povrijediti, ili ne daj Bože diskreditirati.

Činjenicu da politički konkurenti nisu dolazili u Dinjevac animirati biračko tijelo ponukala me na pomisao da isti ne žele dolaziti u Dinjevac, naselje otvoreno za život žitelja različitih svjetonazora, političkih opcija i vjeroispovijesti.

Dapače, smatram potrebnim za reći da se nadam da će upravo politički konkurenti u svojstvu općinskih vijećnika dolaziti u Dinjevac sa željom da svi zajedno podignemo kvalitetu života svih mještana Dinjevca. Nije dakle Dinjevac mjesto izolacije, već je bio, jest i biti će mjesto jednakih mogućnosti za sve stanovnike.

U pobjedničkoj euforiji možda poneka riječ bude naglašena u krivom kontekstu, pa takova i krivo protumačena, no namjera vrijeđanja daleko je od mojih svjetonazora.

Stoga dobrodošlica u Dinjevac nikad ne jenjava i ne dijeli žitelje, namjernike ili pak putnike. Molim da se ovo tumačenje shvati kao jedina i prava istina mog promišljanja, ali i da mi se dopusti pohvaliti se pobjedničkim rezultatom koji je stranka čiji sam član polučila u Dinjevcu".

Da je Erhatić sam napisao ovu  svojevrsnu  ispriku, pa makar jednako nepismeno, možda bi to bila trunka iskrenosti i kajanja zbog počinjene greške. Kajanja zbog pismena napisanog u žaru pobjedničkog slavlja, zbog čaše ili dvije podravskog delanca previše, no ovako djeluje potpuno neuvjerljivo. Tim više što je  uz napomenu da je jedan od osnivača HDZ-a u Dinjevcu, na što je iznimno ponosan, zaboravio spomenuti da je godinama prije toga bio član Saveza komunista Hrvatske. I to ne samo član, već sekretar.  Zbog toga je njegova prijetnja upućena „crvenima“ , što je kolokvijalni naziv među desnim biračkim tijelom za članove SDP-a i bivše komuniste potpuno licemjerna.

Uz to, njegovo prijeteće obraćanje svojim sumještanima nakon nedavne pobjede nije mu se, kako tvrdi, slučajno dogodilo. To je jest dio njegova svjetonazora kojeg ponavlja u svakoj prilici. Drugima i drugačijima nije mjesto u Dinjevcu. Jedna takva prilika bilo je i govor na jednom od prošlih predizbornih skupova. Tada je još oštrije i izravnije zaprijetio neistomišljenicima.

„Svima onima koji se sada u naše mjesto šuljaju na mala vrata poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene, neka si to izbiju iz glave“, zaprijetio je Erhatić u video snimci.

Erhatićem i njegovim izjavama morao bi se pozabaviti Pučki pravobranitelj, no i nadležno Državno odvjetništvo. Njegovi stavovi koje opetovano javno ponavlja potpuno su diskriminatorni prema jednoj skupini ljudi, a to je zabranjeno prema Zakon o suzbijanju diskriminacije i prema nizu europskih direktiva koje smo ulaskom u EU ugradili u taj zakon.

Njegova nedvosmislena izjava upućena jednoj skupini građana da za njih nema mjesta u njegovom selu, u suprotnosti je i s Ustavom koji jamči da svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Uz sve to, od kada smo objavili tekst o Erhatićevim prijetnjama javilo nam se niz mještana iz Dinjevca, okolnih mjesta i same Pitomače koji tvrde da Erhatić bahato i sličnim prijetnjama vlada proteklih 27 godina. Raznim prijetnjama i ucjenama prisiljava ljude da glasuju za HDZ. Obilazi ih uoči glasovanja, a ako mu nakon prebrojavanja glasačkih listića usfali koji glas, ne preza od ničega kako bi doznao tko je „izdajnik“ koji nije pravovjerno glasovao.

Nema što, izbrusio je zanat u Partiji do 90-te, preodjenuo partijski crveni u plavi dres, no zadržao prokušane i sjajno svladane metode vladanja.  I dalje držimo da ljudima poput Erhatića nije mjesto u javnom životu i na niti jednoj političkoj funkciji.

Do kada će čelništvo HDZ-a štititi Erhatića čije nove nepodopštine iz dana u dan izlaze na vidjelo i štete ugledu stranke i prljaju veliku pobjedu te stranke u gotovo cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, izvojevanu već u prvom krugu lokalnih izbora? Koliko još njegovih nepodopština treba izaći na vidjelo? Ili se možda čeka da prvo institucije odrade svoj posao, sigurno ćemo saznati u danima koji dolaze.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.