Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Aktualnosti

Nova stavka na računima za struju - što trebate znati?

  hrt.hr           16.09.2015.         2292 pogleda
Nova stavka na računima za struju - što trebate znati?

Sporazum prema kojem će socijalno ugrožene obitelji mjesečno dobivati vaučer od 200 kuna za plaćanje struje, predsjednik Vlade Zoran Milanović potpisao je u ponedjeljak s čelnim ljudima HEP-a, GEN-I-ja Zagreb i RWE-a Hrvatska. Prema njemu, teret takozvane solidarne naknade od 3 lipe po potrošenom kilovatsatu struje u kućanstvu na sebe su preuzeli distributeri.
Na računima za struju odsad ćemo tako imati novu stavku. Prosječno će kućanstvo sa 6 do 10 kuna mjesečno puniti fond iz kojeg će Vlada financirati vaučere za socijalno ugrožene.
Tako će svi vidjeti na svojim računima te tri lipe, na kraju će cijena biti ista jer ćemo mi naše tarife koje se odnose na energiju sniziti za taj iznos, rekao je jučer Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I-ja Zagreb d.o.o.

Mjera će obuhvatiti oko 125 tisuća korisnika socijalne pomoći, tj. između 60 i 70 tisuća kućanstava. Vaučeri će se početi dijeliti u centrima za socijalnu skrb, zajedno s rješenjem o pravu na tu naknadu.
Vlada je opskrbljivače pridobila da trošak preuzmu na sebe. Zauzvrat im je ponudila paket mjera za smanjenje troškova njihova poslovanja.
U potpisanom sporazumu ne stoji dokad će ova mjera biti na snazi. Vlada kaže da je riječ o trajnom pravu. Vaučeri će se dijeliti od početka listopada i mogu se iskoristiti samo za plaćanje struje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

franjomrak@gmai
16.9.2015. 20:17
Još jedna predizborna podvala . Ma , koji su ovo grmalji u Vladi ......Kad su došli na vlast odmah su poskupili struju , uz "jedno od najumnijih" pojašnjenja u zadnji 100 g. , kako struja već dugo nije poskupjela...Da, da , djedica mraz se stvarno razbacuje našom ( potrošačkom ) karticom !!!!


Još iz kategorije Aktualnosti