Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Nova sportska priča

  Petar Žarković/Glas slavonije           06.02.2012.         1730 pogleda
Nova sportska priča

Formiranje registra bicikala u suradnji s Policijskom postajom Slatina, organizacija dječjeg biciklističkog kupa i utrke Slavonske brdske biciklističke lige u Slatini, organiziranje i sudjelovanje u nizu biciklijada te održavanje rekreativnih vožnji biciklima najznačajnije su djelatnosti Biciklističkog kluba Slatina u prošloj godini. Klub je, također, organizirao biciklističku školu, čiji je prvi ciklus uspješno odrađen i završio je iznimno poučnim predavanjem dr. Petra Nedića o temi biciklizma i zdravlja. U dječjem biciklističkom kupu, u kome se natječu učenici završnih razreda osnovnih škola i slatinski srednjoškolci, planirano je ukupno osam kola, od kojih su tri održana u listopadu i studenom, a ostatak je planiran za 2012. godinu.
- Prva natjecateljska iskustva u brdskom biciklizmu stekli smo aktivnim sudjelovanjem u natjecanju Slavonske brdske biciklističke lige prošle godine - kaže predsjednik kluba Mladen Crnobrnja, te dodaje kako je biciklistički klub Slatina u ukupnom poretku kroz 13 kola natjecanja u konkurenciji 18 klubova zauzeo 12. mjesto, što je za prvu natjecateljsku sezonu vrlo dobar uspjeh. "Uz minimalna financijska sredstva i veliki trud članova i prijatelja kluba te veliki broj volontera, smatram da smo u Slatini pokrenuli jednu sasvim novu sportsku priču", naglasio je.
Suradnjom kluba i Policijske postaje formiran je registar bicikala, u koji je zajedničkim akcijama evidentiranja i fotografiranja upisano 70-ak bicikala. Takva preventiva od krađe policiji omogućava lakšu identifikaciju i nalazak vlasnika, a vlasnicima daje osjećaj sigurnosti. U sklopu projekta Sigurno u prometu klub je u suradnji s OŠ Josipa Kozarca, HAK-om i policijom pokrenuo održavanje predavanja za učenike petih razreda o temi "Priča o biciklu", nakon čega su uslijedila predavanja predstavnika policije o sigurnosti biciklista u prometu. U povodu obilježavanja 10. obljetnice postojanja kluba u zgradi Centra nevladinih udruga prikazana je mala izložba fotografija slatinskih biciklista - natjecatelja u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi, autora Željka Jurasa i Snježane Pačarić. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina