Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Kirin

Nova Kirinova blamaža: Pokušao utjecati na odluku suda da puste kriminalca i preda mu bivšu šećeranu

  Danica.hr/vn           28.03.2023.         4409 pogleda
Nova Kirinova blamaža: Pokušao utjecati na odluku suda da puste kriminalca i preda mu bivšu šećeranu

Marinko Mikulić, bivši vlasnik propale tvornice papira Pan iz Donjih Andrijevaca te donedavno krupni dioničar koprivničkog Bilokalnika u kojem je držao 23 posto udjela mora se javiti na izvršenje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je pravomoćno osuđen zbog gospodarskog kriminala – piše portal Danica.

Proteklih su mjeseci odbačeni svi zahtjevi za novom odgodom odlaska u zatvor, a vezani su uz pokretanje tvornice celuloze u prostorima bivše virovitičke šećerane u Virovitici.

U novoj molbi za odgodu naveo je da je potkraj siječnja podnio zahtjev za obnovu kaznenog postupka jer je “on nositelj tehnologije prema trima patentima, sve u vezi proizvodnje celuloze, te on izravno vodi projekt proizvodnje celuloze”.

Za pravomoćno osuđenog kriminalca zauzeo se i gradonačelnik Ivica Kirin dopisom od 23. siječnja ove godine u kojem navodi da to „predstavlja izuzetnu važnost u strategiji razvoja gospodarstva u gradu Virovitici i cijeloj županiji“ što je sud glatko odbio kao neosnovano.

Portal Danica saznaje da je osuđen zbog slučaja njegove bivše tvrtke Pan trgopromet iz Đakova koja je bila vlasnica 9 osobnih, 15 teretnih i 7 priključnih vozila. Svako od vozila prodano je za 125 kuna jednoj Mikulićevoj tvrtki koja je za 31 vozilo isplatila ukupno 3100 kuna.

Vozila su kasnije prodana u stečajnom postupku te tvrtke, i to radi namirenja poreznog duga. Financijska direktorica Pan trgoprometa svjedočila je kako su se vozila „prebacivala“ zato što je Pan trgopromet otišao u stečaj pa se kasnije njima ne bi moglo raspolagati mimo odluke stečajnog upravitelja.

“Nedvojbeno je da je da je uslijed postupanja optuženika tvrtki kupcu pribavljena protupravna imovinska korist od 1,6 milijuna kuna, što predstavlja razliku između stvarne vrijednosti vozila i uplaćenog iznosa”, navodi se u pravomoćnoj presudi.

Mikulić je pravomoćno osuđen za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te mu je naloženo da trgovačkom društvu Pan trgopromet Đakovo nadoknadi štetu u iznosu od 1,6 milijuna kuna. S višegodišnjim kamatama. U međuvremenu su propale gotovo sve Mikulićeve tvrtke – piše portal Danica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Kirin