Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Nova Bukovica

Nova Bukovica: 2528,14 hektara državne zemlje predviđeno je za zakup

  Petar Žarković/Glas Slavonje           26.07.2022.         2682 pogleda
Nova Bukovica: 2528,14 hektara državne zemlje predviđeno je za zakup

Do 1. kolovoza traje petnaestodnevni javni uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Nova Bukovica. Prijedlog Programa izložen je u sjedištu Općine i objavljen na web-stranici www.novabukovica.hr.

Pisane primjedbe mogu se dostaviti osobno u općinsku pisarnicu ili poštom (Općina Nova Bukovica, Trg dr. Franje Tuđmana 1, Nova Bukovica, 33520 Slatina), ili elektroničkom poštom slanjem obrasca objavljenog na internetskoj stranici Općine na e-mail novabukovica@bukovica.teloud.hr.

U III. Izmjenama i dopunama Programa navodi se da ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Nova Bukovica (prema službeno dostavljenim podacima Državne geodetske uprave) iznosi 3178,42 hektara. Iz prikaza dosadašnjeg raspolaganja vidljivo je da su sklopljena tri ugovora po izvansudskoj nagodbi za 28,2 hektara, ugovori za privremeno korištenje sklopljeni su sa 114 korisnika za 1797,57 hektara, a ugovore o zakupu ima osam korisnika za 106,55 hektara.

Prema prikazu ukupnih površina po oblicima raspolaganja, 650,28 hektara predviđeno je za povrat oduzete imovine, a 2528,14 hektara predviđeno je za zakup. Na području općine Nova Bukovica ne postoje površine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske određene za prodaju.

Uz Izmjene Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Nova Bukovica priložena je sva dokumentacija sukladno Pravilniku o dokumentaciji potrebnoj za donošenje Programa, te prilozi iz detaljne razrade Programa – popis katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH po katastarskim općinama i kopije katastarskih planova s prikazom dosadašnjeg raspolaganja, površina određenih za zakup i površina određenih za povrat nekadašnjim vlasnicima na području općine Nova Bukovica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Nova Bukovica