Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kazalište Virovitica

Nori krtica Martina: Tužna, zabavna i smiješna predstava o malom Hrvatu, Podravcu, kojeg život nije mazio

  gg           10.06.2017.         1524 pogleda
Nori krtica Martina: Tužna, zabavna i smiješna predstava o malom Hrvatu, Podravcu, kojeg život nije mazio

Premijernom izvedbom predstave Nori krtica Martin autora i redatelja Damira Mađarića u izvedbi Draška Zidara, u petak je počelo 14. virovitičko kazališno ljeto. Predstava je nastala u suradnjom Kazališta Virovitica i Kazališta Oberon iz Koprivnice. „ Nori krtica Martin „ je drama jednog lika okruženog nedaćama, kroz koji se zrcali njegova osobna povijest - snovi, čežnje, ludosti i bjesovi, očaj i gnjev zbog nepravde koju doživljava i kojoj je nemoćan oduprijeti se, a kada to učini, strada. „U drami pratimo njegov uspon, pad i propast. Predstava je sočna - tužna, zabavna i smiješna – sve ono što život inače nosu. Tekst je nastajao duže vremena, imao je nekoliko varijanti, a kada sam ga završio dao sam ga Drašku Zidaru, on je pristao i to je bila dobitna kombinacija“, izjavio je nakon premijere autor teksta i redatelj Damir Mađarić.

Publika je Draška Zidara nagradila dugotrajnim aplauzom pa se nekoliko puta morao vračati i nakloniti joj se. „Nori krtica Martin je utjelovljenje malog Hrvata koji se slučajno nalazi tu u Podravini i kojega život nije mazio. Sve mu se u životu poklopilo u lošem trenutku i život mu se urušio. Izgleda jako brzo, okrutno i brutalno, ono što se svima nama događa kroz neko druže vrijeme, ovom čovjeku se dogodilo u sat vremena“, izjavio je novinarima Draško Zidar nakon predstave.

Na kazališnom ljetu tijekom lipnja bit će odigrano osam predstava: „Shakespeare pir“ Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, „Naš razred“ Umjetničke akademije iz Osijeka, „Starost/Azheimer caffe“ Studija za suvremeni ples u suradnji s Plesnom mrežom , „Zoološka priča“ HNK Osijek , „U babinom gnijezdu“ Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, „Srečkovići“ Teatra susret iz Splita i „Floramonija“ Gradska kazališta Požega.

„U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Virovitice i ove godine sezonu u Kazalištu Virovitica završavamo revijom odabranih predstava hrvatskih kazališta. Publika je Kazališno ljeto odlično prihvatila pa se gotovo sve predstave igraju pred punom dvoranom“, kaže ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica